Sparta porazila Jablonec 2:1 a vyhrála i pátý ligový zápas. Pražany k vítězství dovedl dvoubodový Tuci

Fotbalisté Sparty v utkání 5. ligového kola zvítězili v Jablonci 2:1 a bez ztráty bodu vedou neúplnou tabulku o dva body před Slavií. Skóre zápasu otevřel Lukáš Haraslín, gólovou pojistku přidal po změně stran Indrit Tuci. V závěru řádného hracího času před dlouhým nastavením snížil Jakub Martinec.

Jablonec nad Nisou (Aktualizováno: 22:25 17. 8. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský útočník Indrit Tuci v souboji s obráncem v zápase s Jabloncem

Sparťanský útočník Indrit Tuci v souboji s obráncem v zápase s Jabloncem | Foto: Radek Petrášek / ČTK

 Letenští od březnového debaklu 1:6 v Liverpoolu vyhráli v jedenáctém soutěžním zápase venku po sobě. Ve středu je v Malmö čeká úvodní duel závěrečného 4. předkola Ligy mistrů.

Bohemians zvítězili v Karviné i díky rychlému gólu Matouška, Slavia otočila utkání s Teplicemi

Číst článek

Ještě před úvodním výkopem byl před zaplněnými tribunami oceněn Tomáš Hübschman. V české nejvyšší soutěži odehrál v dresu Jablonce a Sparty celkem 365 zápasů, v létě ukončil hráčskou kariéru. Legenda českého fotbalu si mohla vychutnat dlouho neutuchající potlesk vestoje od celého stadionu.

Domácí provedli v základní sestavě jen jednu vynucenou změnu. Cedidla nahradil Polidara, který hostuje z Letné a proti kmenovému klubu nesměl nastoupit. Mezi náhradníky usedl již i Suchan, čerstvá ofenzivní posila z Českých Budějovic. Naopak hosté pokračovali v rotaci a kouč Friis udělal v úvodní jedenáctce sedm korektur na rozdíl od postupové výhry v Rumunsku nad FCSB.

Sparta začala aktivně s častým zakončením, především Krasniqi však šance zahazoval. Příležitosti měl i Jablonec, před Hollým ukopl míč na poslední chvíli Preciado. Ve 38. minutě otevřeli skóre hosté po spolupráci všech tří ofenzivních hráčů. Krasniqi odcentroval do vápna, kde míč sklepl Tuci pro Haraslína. Slovenský reprezentant zaseknutím oklamal všechny obránce a prudkou střelou po zemi zaznamenal svůj druhý gól v ligové sezoně. Těsně před přestávkou mohl po nacvičeném signálu vyrovnat Tekijaški, ale brankář Vindahl mužstvo podržel.

Úvod druhého poločasu patřil domácím. Nejprve si Preciado málem dal vlastní gól. Pak Puškáč vstřelil branku, po přezkoumání u videa ale kvůli předchozímu faulu na Zeleného neplatila.

O to citelnější pak pro domácí byl druhý úder sparťanů. Preciado dostal na křídle prostor k centru na přední tyč, kde se k zakončení dostal důrazný Tuci. Po předchozí trefě v Ďolíčku skóroval ve druhém kole po sobě.

Závěr byl dramatický, exsparťan Fortelný narýsoval přímočarou přihrávku na Martince, který se z obrany vysunul na hrot a první trefou v ligové sezoně snížil. Nastavovalo se 11 minut, v nichž se hosté strachovali nejen o body, ale také o zraněného Birmančeviče, který po vyčerpání všech střídání musel zápas dohrát. Tři body nakonec lídr tabulky uhájil.

5. kolo první fotbalové ligy:

FK Jablonec - Sparta Praha 1:2 (0:1)

Branky: 89. Martinec - 38. Haraslín, 68. Tuci. Rozhodčí: Machálek - Caletka, Antoníček - Petřík (video). ŽK: Tekijaški, Čech (trenér brankářů), Hollý - Wiesner. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Sestavy:

Jablonec: Hanuš - Martinec, Tekijaški, Souček (86. Hurtado) - Cedidla, Beran, Nebyla (66. Suchan), Čanturišvili - Alégué (66. Kanakimana), Hollý (78. Fortelný) - Puškáč (78. Krulich). Trenér: Kozel.

Sparta: Vindahl - Ross, Pavelka (61. Panák), Zelený (73. Sörensen) - Preciado (73. Ryneš), Sadílek, Solbakken, Wiesner - Krasniqi, Haraslín (61. Birmančevič) - Tuci (86. Olatunji). Trenér: Friis.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme