Všichni táhnou za jeden provaz, věří kouč Hašek před závěrem Ligy národů. Češi mají postup ve svých rukou

Čeští fotbalisté remizovali v Lize národů s Ukrajinou 1:1, do vedení je dostal v prvním poločase Červ, po přestávce srovnal z penalty Dovbyk. Jeden bod za nerozhodný výsledek je díky dalším příznivým okolnostem dostal do čela ze skupiny. První místo zaručuje postup do elitní kategorie a dává další šanci na boj o účast na světovém šampionátu. Tabulka je ale velmi vyrovnaná, rozdíl mezi prvním Českem a poslední Ukrajinou je jen tříbodový.

Vratislav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek

Trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Bývalý reprezentant a dnes trenér Sergyj Rebrov měl myšlenky asi hlavně v nemocnici, kde s vážným zraněním skončil záložník Oleksij Hoculiak po nešťastném střetu se spoluhráčem. Právě po této situaci padl mimochodem i první gól zápasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí zápas s Ukrajinou trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek

Ukrajinský kouč ale i tak ocenil kvalitní hru českého týmu, fyzicky silného celku s velmi dobrým napadáním. A také připomněl vyrovnanost a obtížnost celé skupiny.

V ní už došlo k některým zvratům a z jednoho takového se radují i svěřenci kouče Ivana Haška, kteří zareagovali tím nejlepším možným způsobem na úvodní debakl v Gruzii.

„Občas je potřeba dostat pořádnou facku, abychom se nakopli,“ řekl kouč Ivan Hašek, který pak po změnách v sestavě viděl těsnou domácí výhru nad Ukrajinou, dvougólové vítězství nad Albánií a teď i remízu s Ukrajinou ve Vratislavi.

1:29

Oslavu si nepamatuji, přiznává Červ po prvním gólu v národním týmu. Hašek mu předpovídá velkou kariéru

Číst článek

A protože opakovaně ztrácejí ze začátku suverénní a sebevědomí Gruzinci, čeští fotbalisté teď mají první příčku ve svých rukou. „Teď záleží na nás, nemusíme čekat na nějaký výsledek. V případě, že vyhrajeme dva zápasy, tak jsme první ve skupině,“ ví trenér Hašek.

Poslední dva zápasy čekají české fotbalisty v listopadu. Nejprve v Tiraně proti Albánii, která se také vrátila do hry, a má v závěru výhodu dvou domácích zápasů. A pak utkání v Olomouci proti Gruzii, proti které to celé a tehdy hodně nešťastně začalo.

„Věřím, že ta prohra s Gruzií nás nakopne a tuhle skupinu dohrajeme tak, abychom byli v baráži na mistrovství světa. Víme, že to nejde jinak, než poctivým a zodpovědným výkonem, kdy hrají všichni na sto procent, celý tým. Nejen těch jedenáct, ale všichni, kteří tam jsou. Všichni v tuhle chvíli táhnou za jeden provaz, to je důležité,“ myslí si trenér českého týmu, který si teď hlavně přeje, aby jeho svěřencům a klíčovým hráčům vydrželo při náročném klubovém programu zdraví.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme