Odklonili nám let, nedali najíst ani napít, zlobí se fotbalisté Nigérie. K zápasu proti Libyi nenastoupí

Fotbalisté Nigérie budou bojkotovat úterní zápas kvalifikace mistrovství Afriky v Libyi poté, co na dlouhou dobu uvízli na letišti daleko od dějiště utkání. Podle kapitána Williama Troost-Ekonga se o hráče během více než šestnáctihodinového čekání na jinou dopravu nikdo nepostaral.

Tripolis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Nigérie (archivní foto)

Fotbalisté Nigérie (archivní foto) | Foto: Luc Gnago | Zdroj: Reuters

Fotbalisté Nigérie během čekání neměli nic pořádného k jídlu ani žádné pohodlí či místo na spaní. Nyní už jsou na cestě zpět domů, uvedla agentura Reuters.

„Super Eagles“ měli proti Libyi nastoupit v Benghází a mohli stvrdit postup na finálový turnaj. Jejich charterový let byl ale před přistáním odkloněn na mezinárodní letiště Al Abrak vzdálené 250 km od původního cíle, nedostali ani žádnou nabídku na bezpečnou alternativní dopravu do dějiště zápasu.

„Už jsem toho při venkovních zápasech v Africe zažil spoustu, ale tohle je hanebné chování,“ uvedl Troost-Ekong na sociální síti X. „Jako kapitán říkám, že jsme se s týmem rozhodli, že tenhle zápas nebudeme hrát. Ať si nechají body,“ dodal s tím, že mužstvo odmítlo jet auty, protože ani s ostrahou to v zemi není bezpečné. „Naše letadlo patrně nyní doplňuje palivo a měli bychom brzy odletět do Nigérie,“ dodal později.

Libye sabotáž odmítá

Africký fotbalista roku 1997 Victor Ikpeba, jenž byl rovněž členem výpravy, vyzval kontinentální federaci k potrestání Libyjců. „Pokud CAF zná svou práci, Libye by měla být vyloučena z mezinárodního fotbalu,“ řekl agentuře AFP. „Toto je vysoce riziková země a člověk se opravdu diví, kdo dovolil, aby Libye mohla hrát domácí zápasy,“ dodal.

Libyjský svaz odmítl, že by komplikace soupeři způsobil úmyslně a vyzval nigerijský tým k většímu pochopení. „Rozhodně odmítáme jakákoliv tvrzení o nečestné hře nebo sabotáži. Doufáme, že toto nedorozumění bude možné vyřešit s porozuměním a dobrou vůlí,“ uvedl svaz v prohlášení. Odklon letu podle něj mohl být způsoben rutinními protokoly letového provozu, bezpečnostními kontrolami nebo jinými logistickými problémy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme