Jako před 33 lety. Španěl Merino po postupovém gólu napodobil oslavu svého otce na stejném stadionu

Čtvrtfinálový souboj evropského šampionátu mezi Španělskem a domácím Německem rozhodl na konci druhého prodloužení záložník Mikel Merino. Ten se po rozhodujícím gólu na 2:1 běžel radovat k rohovému praporku, kde napodobil oslavu svého otce, Miguela Merina, ze zápasu Poháru UEFA mezi Osasunou a Stuttgartem v listopadu 1991 hraném na stejném stadionu, jak upozornil server AP.

Stuttgart Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský hrdina přišel na hřiště čtvrtfinálového duelu v 80. minutě - tedy v době, kdy Španělsko vedlo 1:0 po trefě střídajícího Daniho Olma ze začátku druhého poločasu. Německý ofenzivní záložník Florian Wirtz dokázal v nastavení druhého poločasu srovnat na 1:1.

Ve 119. minutě pak přišla Merinova chvíle. Záložník Realu Sociedad dokázal odstoupit od německého stopera Antonia Rüdigera a po centru Daniho Olma zamířil přesně do branky Manuela Neuera.

Osmadvacetiletý Merino poté zopakoval gólovou radost svého otce - Miguel Merino před více než třiceti lety vstřelil branku na stejném stadionu v německém Stuttgartu a předvedl nezvyklou oslavu u rohového praporku.

„Stadion ve Stuttgartu musí mít něco, co naší rodině přináší štěstí. Můj otec tady také dal gól, je to pro nás speciální,“ řekl autor postupového gólu serveru AP.

„Určitě šlo o to, abych vypadal špatně,“ nechal se slyšet Miguel Merino, který za reprezentaci Španělsko neodehrál ani jeden zápas. „V reprezentaci už mě překonal a teď nemám ani exkluzivitu stuttgartského gólu. Asi už musím jen mlčet a dát mu velkou pusu, protože si to zaslouží,“ řekl s úsměvem bývalý záložník Osasuny španělské stanici Cadena SER.

Zajímavostí je také, že Mikel Merino si svůj reprezentační debut odbyl rovněž ve stuttgartské MHPArena - v září 2020 nastoupil v zápase Ligy Národů proti Německu, který skončil 1:1.

Všechny zbývající zápasy fotbalového Eura odvysílá stanice Radiožurnálu Sport v přímém přenosu, server iROZHLAS.cz nabídne podrobné online reportáže.

tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme