Kanonýr Agüero odchází po deseti letech z Anglie, stal se novou posilou Barcelony

Fotbalový útočník Sergio Agüero se od 1. července stane hráčem Barcelony, s níž podepsal dvouletý kontrakt. Argentinský střelec odejde do katalánského velkoklubu zadarmo poté, co mu na konci června vyprší stávající smlouva v Manchesteru City. Součástí nové dohody je i výstupní klauzule v hodnotě 100 milionů eur. Přestup potvrdily oba týmy na svých oficiálních stránkách.

Barcelona (Španělsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Všichni v Manchesteru City bychom rádi Sergiovi poděkovali za jeho neuvěřitelný přínos v našem posledním úspěšném desetiletí a přejeme mu po zbytek jeho kariéry hodně štěstí," uvedli zástupci City.

Miliardové nákupy, mladí odchovanci a nový trenér. Chelsea kraluje Lize mistrů znovu po devíti letech

Číst článek

Dvaatřicetiletý Agüero strávil v anglickém celku deset sezon, během nichž získal 15 trofejí včetně pěti mistrovských titulů v Premier League. V dresu "Citizens" nastřílel ve 390 zápasech 260 gólů a stal se nejlepším střelcem v historii klubu.

Se 184 brankami je zároveň čtvrtým nejlepším střelcem Premier League a nejúspěšnějším zahraničním hráčem ligy. Svým 12. hattrickem v lednovém zápase proti Aston Ville překonal i maximum Alana Shearera. Klub pak na jaře odsouhlasil, že svému útočníkovi postaví na stadionu sochu, stejně jako tak učiní v případě Davida Silvy nebo Vincenta Kompanyho. 

Fanouškům se argentiský střelec zapsal navždy do paměti gólem proti QPR v nastaveném čase posledního zápasu ročníku 2011/2012. Hráči City tehdy na dálku bojovali o titul se městským rivalem Manchesterem United a právě díky Agüerově brance se nakonec z trofeje radovali právě oni

Poslední zápas v dresu Manchesteru City Agüero sehrál o víkendu ve finále Ligy mistrů proti Chelsea, které však celek Pepa Guardioly prohrál 0:1. S týmem alespoň ve své poslední sezoně vyhrál anglickou ligu a Ligový pohár. Barcelona naopak v boji o titul neuspěla, skončila v lize třetí a získala jen Španělský pohár.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme