Čerstvý třicátník Lionel Messi: Chci být mistrem světa, s Ronaldem nesoutěžím

Čtyři vítězství v Lize mistrů, osm titulů ve španělské lize nebo pět Zlatých míčů pro nejlepšího fotbalistu světa. To jsou jen ty nejcennější z trofejí, které už stihnul získat Argentinec Lionel Messi. Až v sobotu mu přitom je třicet let.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi vyhlíží nad Nou Campem večer velký fotbalový hurikán svého týmu

Lionel Messi vyhlíží nad Nou Campem večer velký fotbalový hurikán svého týmu | Zdroj: ČTK

Zahraničním i českým, rozhlasovým i televizním komentátorům už docházejí slova, jak popsat Messiho výjimečnost a jeho góly. Neuvěřitelné, nevídané, z jiné planety – těžko hledat stále něco nového, když jen na nejvyšší úrovni dal útočník Barcelony už více než 500 branek. „Myslím, že mou největší předností je touha pořád se zlepšovat," říkal v rozhovoru pro ESPN Lionel Messi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jeden z nejlepších fotbalistů planety Lionel Messi slaví 30. narozeniny

Zároveň je také svým největším kritikem. Kvůli problémům s růstovým hormonem měří jen 170 centimetrů, což je možné méně než seznam se všemi jeho úspěchy. Vždyť jediné, co na něm chybí, je velké zlato s argentinským národním týmem. Ze čtyř finálových duelů má jen porážky. Jednu z mistrovství světa, tři z jihoamerického šampionátu.

Po posledním nezdaru dokonce v emocích ukončil reprezentační kariéru, ale pak si své rozhodnutí rozmyslel. „Chci být mistrem světa. Ne abych stoupnul v očích ostatních nebo se stal nesmrtelným, ale abych dosáhl toho, po čem s reprezentací toužím a přidal titul na seznam svých úspěchů," prozradil Argentinec.

Během celé své kariéry se nevyhnul porovnání s další velkou hvězdou světového fotbalu, Cristianem Ronaldem. Tomu se už povedlo vyhrát velkou akci s reprezentací. Je mistrem Evropy z loňského roku. Šampionát mimochodem vyhrál až po svých třicátinách.

„Nesoutěžím s ním ani trochu. Dělám, co můžu, pro klub i národní tým. Porovnávat se nás snaží hlavně novináři – podle statistik nebo způsobu hry. Myslím ale, že ani jeden z nás to nebere tak, že soupeříme," uvedl Messi.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme