Neymar pojistil Brazilcům postup, postupuje také Mexiko

V závěrečných zápasech skupiny A brazilského mistrovství světa ve fotbale si postup do osmifinále zajistili domácí Brazilci vítězstvím 4:1 nad Kamerunem. Na druhém místě skončilo Mexiko, které v přímém souboji o postup porazilo Chorvaty 3:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězství nad Kamerunem zajistil Brazilcům Neymar

Vítězství nad Kamerunem zajistil Brazilcům Neymar | Zdroj: Reuters

Brazílii stačila k jistotě postupu remíza s Kamerunem, domácí se ale hned v úvodních minutách vrhli do útočení. První gól vstřelil po čtvrthodině hry Neymar přesnou střelou k tyči.

Africký tým dokázal rychle odpovědět, když Nyomův průnik zakončil Joël Matip a vyrovnal. Neymar ale ve 35. minutě střelou pod nohy brankáře zajistil domácím poločasové vedení.

Uklidnění přineslo domácím fotbalistům útočník Fred. Na mistrovství světa se trefil po osmi letech a navýšil vedení Brazílie na 3:1. Fernandinho pak 6 minut před koncem uzavřel skóre na 4:1 pro pořádající reprezentaci.

V přímém souboji o postup měli Chorvaté v duelu s Mexičany míč častěji na kopačkách, v prvním poločase ale hrozili především hráči v zeleném. Herrerova střela se ale odrazila od spojnice břevna a tyče, Peralta pak sám před brankářem Pletikosou zazmatkoval.

O postupu Mexika rozhodla rozhodlo deset minut ve druhém poločase. V 72. minutě si na Herrerův centr naskočil kapitán Mexika Márquez a poslal svůj tým do vedení. Definitivně pak rozhodli v následujících minutách a Andrés Guardado a Hernández.

Skupinu B na MS ovládlo Nizozemsko, Španělé se rozloučili výhrou

Číst článek

Branka Ivana Perišiče tři minuty před koncem sice připravila mexického brankáře Ochou o čisté konto, na postupu Mexika ale nic nezměnila. Zápas skončil 3:1.

V osmifinále se domácí Brazílie utká s Chile, na Mexiko čekají vítězové skupiny B z Nizozemska.

Chorvatsko - Mexiko 1:3 (0:0)
Branky: 87. Perišič - 72. Márquez, 75. Guardado, 82. Hernández. Rozhodčí: Irmatov - Rasulov (oba Uzb.), Kočkarov (Kyrg.). ŽK: Rakitič - Márquez, Vázquez. ČK: 89. Rebič (Chorv.). Diváci: 41.212.
Sestavy:
Chorvatsko: Pletikosa - Vrsaljko (58. Kovačič), Čorluka, Lovren, Pranjič (74. Jelavič) - Modrič, Rakitič - Srna, Olič (69. Rebič), Perišič - Mandžukič. Trenér: Kovač.
Mexiko: Ochoa - Aguilar, Rodríguez, Márquez, Moreno, Layún - H. Herrera, Vázquez, Guardado (85. Fabián) - G. Dos Santos (62. Hernández), Peralta (79. Peňa). Trenér: Herrera.

Kamerun - Brazílie 1:4 (1:2)
Branky: 26. Matip - 17. a 35. Neymar, 49. Fred, 84. Fernandinho. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Warnmark (všichni Švéd.). ŽK: Enoh, Salli, Mbia (všichni Kam.). Diváci: 69.112.
Sestavy:
Kamerun: Itandje - Nyom, Matip, N'Koulou, Bedimo - N'Guemo - Moukandjo (58. Salli), Mbia, Enoh, Choupo-Moting (81. Makoun) - Aboubakar (72. Webó). Trenér: Finke.
Brazílie: Júlio César - Daniel Alves, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo - Paulinho (46. Fernandinho), Luiz Gustavo - Oscar, Neymar (71. Willian), Hulk (63. Ramires) - Fred. Trenér: Scolari.

Ze skupiny A postoupili také fotbalisté Mexika.JPG | Foto: Reuters

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme