Smetana a Dvořák v japonských koncertních sálech. Rozhlasoví symfonici míří na zahraniční turné

Symfonický orchestr Českého rozhlasu vyráží po pěti letech na další zahraniční turné, tentokrát do Japonska. Doprovázet ho bude šéfdirigent Petr Popelka, pod jehož taktovkou zazní ve vzdálených koncertních sálech tóny významných českých skladatelů, informoval v pondělní tiskové správě Symfonický orchestr Českého rozhlasu.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

socr_v_japonsku_v_ro_240701-192735_elev.JPG

Vyvrcholením turné bude zastávka v Tokiu, kde se orchestr představí ve dvou koncertních sálech - Suntory Hall s kapacitou 2006 osob a v Tokyo Opera City | Foto: Ondřej Melecký | Zdroj: SOČR

V termínu od 3. do 16. července zahrají symfonici Českého rozhlasu v celkem šesti japonských městech.

VIDEO: Má vlast, kterou si poslechli i v zahraničí. Rozhlasoví symfonici zakončili sezónu Smetanou

Číst článek

„Cesta do Japonska je pro náš orchestr důležitým počinem v této sezoně. Jsem rád, že se můžeme s orchestrem představit v zahraničí, v Japonsku, které má opravdu vysokou úroveň klasické hudby, bohatou hudební scénu a také prominentní koncertní sály,“ řekl šéfdirigent orchestru Petr Popelka.

Koncerty se uskuteční i v těch nejznámějších japonských sálech. Zahajovací představení proběhne v Symphony Hall Osaka, následně se symfonici přesunou do budovy ve Fukuoce nesoucí několik architektonických ocenění, odkud budou pokračovat do města Takasaki.

Do Obecního domu a k 100. výročí. Rozhlasoví symfonici mají plány na novou sezonu i s Popelkou

Číst článek

Vyvrcholení turné představuje zastávka v Tokiu, kde se orchestr představí ve dvou koncertních sálech - Suntory Hall s kapacitou 2006 osob a v Tokyo Opera City. Poslední koncert poté proběhne ve městě Nagoja.

Pro japonské publikum si orchestr Českého rozhlasu připravil hudbu významných českých skladatelů, jako je Smetanův cyklus symfonických básní Má vlast či Dvořákova Novosvětská.

Po boku symfoniků zároveň vystoupí přední japonští sólisté. „Také si velmi vážím, že můžeme společně s orchestrem přinést do Japonska kus naší krásné české hudby, a přitom spolupracovat s tamními významnými sólisty, jako je violoncellista Haruma Sato a houslista Fumiaki Miura. Na souzvuk jejich fantastické hry s naším orchestrem se nesmírně těším,“ dodává Petr Popelka.

Anna Kopecká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme