Do Varů přijedou herci Mortensen, Owen a Brühl. Ve festivalové znělce si zahraje del Toro

Cenu prezidenta karlovarského filmového festivalu převezme během zahájení nadcházejícího 58. ročníku americký herec a režisér Viggo Mortensen. Při té příležitosti představí svou režijní druhotinu Až na konec světa, ke které napsal scénář i hudbu a zastal v ní také jednu z hlavních rolí. Westernovou romanci, kde si po Mortensenově boku zahrála Vicky Krieps, pak od 4. července uvedou i česká kina.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Varů přijede herec a režisér Viggo Mortensen se svým novým filmem Až na konec světa

Do Varů přijede herec a režisér Viggo Mortensen se svým novým filmem Až na konec světa | Zdroj: Profimedia

Cenu prezidenta ve Varech osobně převezmou také herci Clive Owen a Daniel Brühl. Festival při té příležitosti připomene dvacáté výročí milostného dramatu Mika Nicholse Na dotek, za který Owen s Natalie Portmanová získali nominace na Oscara. Spolu s nimi ve snímku zazářili Jude Law a Julia Robertsová. 

Ztřeštěné, krvavé, politické i intimní. Festival v Cannes ocenil filmy v čele s americkou Anorou

Číst článek

Španělsko-německý herec Brühl do Varů přiveze svůj režijní debut Soused z roku 2021.

Dalším z hostů letošního ročníku festivalu bude respektovaný americký filmař Steven Soderbergh, který přijede uvést své snímky Kafka a Mr. Kneff zařazené do sekce Touha stát se Indiánem: Kafka a film. Projekce svých nejnovějších i nejvýraznějších počinů doprovodí svou účastí režiséři Nicole Holofcener, Michel Franco, Juho Kuosmanen, Sergej Loznica, Rúnar Rúnarsson nebo Ti West.

Prestižní filmová přehlídka se koná od 28. června do 6. července. Její pořadatelé už dříve oznámili, že v porotě Hlavní soutěže usedne mimo jiných i australský herec a festivalový navrátilec Geoffrey Rush.

Cenu za mimořádný přínos české kinematografii převezme na slavnostním zakončení festivalu herec Ivan Trojan.

Znělka s del Torem

Hlavní hvězdou tradiční festivalové znělky bude oscarový herec a držitel Ceny prezidenta MFF Karlovy Vary z roku 2022 Benicio del Toro.

„Točili jsme v květnu v Berlíně, kde si na nás udělal čas během natáčení nového filmu Wese Andresona. Jeho první věta byla: Ten nápad je úžasný, ale musíme být rychlí,“ vypráví dlouholetý autor znělek Ivan Zachariáš.

Novou znělku uvidí v premiéře hosté slavnostního zahájení, ke zhlédnutí poté bude i online. 

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme