V Česku vzrostly ceny pohonných hmot. Nafta zdražuje druhý týden, benzin poprvé od konce dubna

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu zdražily o desítky haléřů. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic prodává v průměru za 38,06 koruny, před týdnem byl o 29 haléřů levnější. Nafta zdražila o 59 haléřů na litru, za litr teď řidiči dají průměrně 36,65 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje. Předtím benzin od konce dubna zlevňoval, nafta zdražila druhý týden v řadě.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ilustrační foto

V meziročním srovnání jsou ceny paliv stále vyšší | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 37,60 koruny. Nafta je nejlevnější ve Zlínském kraji, litr tam prodávají průměrně za 36,01 koruny.

Ceny pohonných hmot v Česku: benzin mírně zlevnil, nafta naopak o trochu zdražila

Číst článek

Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 39,13 koruny a nafta 38,32 koruny za litr.

Ceny paliv u českých čerpacích stanic od konce dubna klesaly. Cena benzinu se dostala na nejnižší hodnoty od poloviny letošního února, nafta byla nejlevnější od loňského srpna.

V meziročním srovnání jsou ale ceny paliv stále vyšší. Benzin je o 73 haléřů na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 4,41 koruny na litru méně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme