Třetí slosování účtenkové loterie: hráčů ubývá, počet zaregistrovaných účtenek stoupá

Do třetího slosování účtenkové loterie se zapojilo 447 tisíc hráčů, kteří zaregistrovali 17,4 milionu účtenek – do slosování se jich dostalo 14,9 milionu. Počet hráčů sice od druhého slosování klesl, počet zaregistrovaných účtenek však stoupá. Nejaktivnější hráč jich zaregistroval 1885.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aplikace Účtenkovka při spuštění na smartphonu iPhone společnosti Apple. (Ilustrační snímek)

Rekordman přihlásil během prosince 1885 účtenek (ilustrační foto) | Foto: Mockuuups | Zdroj: Fotobanka Smartmockups.com

Čísla vyplývají z údajů, které v úterý zveřejnilo ministerstvo financí. Denně bylo zaregistrováno přes 400 tisíc účtenek. Počet hráčů oproti listopadovém slosování klesl zhruba o 30 tisíc.

Účtenkovka začala, ve hře je milion nebo auto. 'Nejde o hazard,' brání se ministerstvo kritice

Číst článek

V prosinci se v loterii nově zřídilo hráčský účet 42 545 soutěžících, z nichž nejvíce bylo ve věku 40 až 45 let. Druhou nejpočetnější skupinu tvořili hráči ve věkovém rozmezí 35 až 40 let.

Třetí kolo losování loterie k EET se uskutečnilo v pondělí 15. ledna z účtenek vystavených během prosince. Ministerstvo financí v něm rozdělilo zhruba 21 tisíc výher, první cenou je jeden milion korun. Slosování provedla společnost Sazka prostřednictvím certifikovaného generátoru náhodných čísel, takzvaného RNG modulu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme