Světoví finančníci vidí vývoj ekonomiky optimisticky

Spojené státy a jejich bohatí spojenci vyjádřili během víkendu ve Washingtonu optimismus nad vývojem světové ekonomiky. Celkové vyhlídky se zlepšují nehledě na rostoucí ceny ropy a násilí na Blízkém východě. Spokojenost ale nesdílejí všichni členové Mezinárodního měnového fondu a klienti Světové banky, kteří se zúčastnili jarního zasedání těchto mezinárodních finančních institucí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dvacetidolarové bankovky

dvacetidolarové bankovky | Foto: Jan Rosenauer

Ministři financí a bankéři vyspělých zemí se neshodli na tom, jak náklady na energie ovlivní jejich ekonomiky, rizika považují za přiměřená. Zrychlení tempa růstu Spojených států, Japonska a Velké Británie je pozitivní, čeká se na podobný vývoj ve Francii a v Německu.

Nejvyspělejší země se bojí přehřátí z rychlého růstu čínské ekonomiky. Uvažuje se o přizvání Číny k dalším jednáním skupiny sedmi nejvyspělejších zemí světa a Ruska.

Mezinárodní finanční instituce varovaly přes tím, že nejbohatší zemědělci světa dostávají nejvyšší dotace, zatímco peníze na pomoc hladovějícímu světu chybí.

Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme