Iveco CZ zastaví od pondělí 30. března na dva týdny výrobu. Firma reaguje na nedostatek dílů

Výrobce autobusů Iveco CZ z Vysokého Mýta zastavuje od pondělí 30. března do 14. dubna výrobu. O víkendu dokončí nezbytné technologické zakonzervování výroby. V pátek to oznámila mluvčí Katarína Němcová. Firma reaguje na nedostatek dílů, který jí vznikl tím, že kvůli šíření koronaviru už dříve uzavřely provozy některé firmy v automobilovém průmyslu.

Vysoké Mýto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Informace na autobusovém nádraží

Iveco CZ reaguje na nedostatek dílů vzniklý tím, že kvůli šíření koronaviru uzavřely provoz některé firmy v automobilovém průmyslu (ilustrační foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

V pátek odpoledne skončí poslední směna a továrna na autobusy postupně zakonzervuje výrobní a logistické provozy. Podnik zaměstnává kolem 4 000 lidí.

Zaměstnanci si mohou vybrat, zda si vezmou dovolenou a dostanou 100 procent náhrady mzdy, nebo budou doma za 80 procent mzdy, kterou dostanou jako náhradu za překážku ze strany zaměstnavatele, uvedla Němcová.

Iveco je jednou z největších firem v regionu a závod ve Vysokém Mýtě je také největším výrobním závodem Iveco Bus, který je značkou koncernu CNH Industrial. Loni podnik vyrobil 4 612 autobusů. Letos uplyne 125 let od založení firmy Josefem Sodomkou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme