Americké akcie prohlubují ztráty, Dow Jonesův index za dva dny ztratil nejvíce bodů od února

Hlavní indexy na akciové burze v New Yorku ve čtvrtek dále prohloubily středeční ztráty, trh ovlivňuje záplava negativních faktorů a obchodníci se vyhýbají rizikovým investicím. Investory znepokojuje řada faktorů, jako je obchodní válka mezi Spojenými státy a Čínou, růst úrokových sazeb anebo nejistota spojená s nadcházejícími listopadovými volbami.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dolar (ilustrační foto)

Ilustrační foto. | Zdroj: Reuters

Dow Jonesův index ztratil 2,13 procenta na 25 052,83 bodu. Za dva dny tak klesl o 5,3 procenta, což je největší ztráta od února. Širší index S&P 500 odepsal 2,06 procenta na 2 728,37 bodu.

Index technologického trhu Nasdaq Composite měl sice chvílemi tendenci ke zpevnění, nakonec však klesl o 1,25 procenta na 7 329,06 bodu. Od rekordního závěru 29. srpna Nasdaq přišel o 9,6 procenta.

Češi si připlatí za elektřinu. Její cena na burze se výrazně zvyšuje

Číst článek

Největší ztráty vykázal energetický sektor, který táhly dolů ceny ropy. Technologické společnosti ve čtvrtek ztratily 1,4 procenta.

Index volatility CBOE, který je nejsledovanějším z takzvaných indikátorů strachu, poté stoupl na nejvyšší úroveň od poloviny února.

Také dolar oslabuje, dotkl se nejnižší úrovně za dva týdny. Trh tak zareagoval na noční pokles výnosů z dluhopisů americké vlády. Na oslabení dolaru nic nezměnily ani údaje o inflaci ve Spojených státech, když spotřebitelské ceny se v září zvýšily pouze o desetinu procenta, zatímco analytici počítali s růstem o dvě desetiny.

Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 21.30 odepisoval 0,5 procenta na 95 bodů. Euro na něj připisovalo 0,42 procenta na 1,1568 dolaru a libra 0,24 procenta na 1,3228 dolaru. Vůči jenu dolar ztratil 0,16 procenta na 112 JPY.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme