Sestup Rytířů z extraligy rekonstrukci kladenského zimního stadionu neovlivnil

Před 65 lety byl otevřen zimní stadion v Kladně. Za tu dobu v jeho útrobách vyrostlo několik generací hokejových hvězd. Jágr, Nový, Kaberle, Pospíšil, Patera, Židlický a další mají jedno společné, jejich domovský stadion se nikdy nezměnil. Už dlouho nesplňoval extraligové parametry, a tak byla loni naplánována přestavba stařičkého zimáku. A přestože z nejvyšší soutěže letos Rytíři sestoupili, plánovaná rekonstrukce za své nevzala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce na kladenském zimním stadionu probíhají zatím jen uvnitř

Práce na kladenském zimním stadionu probíhají zatím jen uvnitř | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

Z venku nic nenasvědčuje tomu, že by se na zimním stadionu měly konat nějaké stavební práce. Na dveřích je jen nápis „Po dobu rekonstrukce je zimní stadion uzavřen". Zvuk sbíječek uvnitř ale naznačuje, že sportovní neúspěch Rytířů neměl na zahájení rekonstrukce vliv.

„Kladenský hokej není jenom o extralize, je tady 24 mládežnických týmů. Jsem moc rád, že k rekonstrukci dochází, i když to bude po etapách, protože peněz je málo,“ říká ředitel Sportovních areálů města Kladno Lukáš Kubica.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na rekonstrukci kladenského stadionu zavítal reportér ČRo Petr Kadeřábek

Všechny sedačky, na kterých ještě před necelým měsícem seděli diváci při utkání baráže, jsou už pryč. Jeden z vchodů do hlediště je obalen velkým igelitem, pod kterým parta dělníků rozbíjí stařičký, ale poctivý beton.

„Teď jde o přestavbu základních věcí, které by měly zpříjemnit pohodlí fanouškům. Vybuduje se hlediště se sedačkami, kompletně budeme rekonstruovat sociální zázemí a budou postaveny čtyři nové bufety, sice na stávajících místech, budou ale zvětšeny,“ popisuje Lukáš Kubica.

V první etapě tedy kladenský zimní stadion dozná změn pouze uvnitř, ale už existuje i projekt na rekonstrukci venkovní části, včetně střechy.

„Okolo stávajícího obvodu zimního stadionu se postaví prstenec, na kterém vzniknou nové ochozy a pod ním nové prostory. Na tomto prstenci se pak postaví kompletně nová střecha,“ prozrazuje plány Lukáš Kubica.

Pohled z ochozů kladenského zimního stadionu | Foto: Petr Kadeřábek

Venkovní přestavba by vyžadovala investici 300 až 400 milionů, hledat se tak budou i levnější varianty. Pro první etapu rekonstrukce zatím město, co by vlastník stadionu, uvolnilo 20 milionů. „Realizace by měla proběhnout do konce července,“ dodává Lukáš Kubica.

V červenci bude ale příprava kladenských týmů před nacházející sezonou už v plném proudu.

Petr Kadeřábek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme