„Když je video, kde někdo krupicovou kaši zamíchá, tak je tam třeba tři sta nebo čtyři sta komentářů a lidi se hádají opravdu do krve,“ popisuje influencer Jaroslav Vajgl, tvůrce Těhotného kuchaře.
„Řekl jsem si, že se musím vrátit úplně na začátek, kde jsem chutě začal poprvé vnímat. A vrátil jsem se na chalupu, kde jsem vyrůstal. Vybavil jsem si babiččinu zahrádku,“ přibližuje.
„Vždy se budu držet svých kořenů – slovenské a české kuchyně, na kterých jsem vyrůstala a které mám ráda. A jednou z mých motivací do budoucna je naši kuchyni světu přiblížit,“ říká Kristína Nemčková.
„Míchaná vajíčka jsou moje specialita. Já uznávám téměř výhradně vaječné snídaně. Vajíčka na různé způsoby. A míchaná vejce jsou specifická disciplína,“ přiznává Martin Pecina.
Koření na policích podle nápisů na sáčcích ukazuje, že většinou pochází přímo ze Šrí Lanky. „Občas nefunguje pošta a koření nedoletí. Posílá ho moje tchyně, bydlí sedm tisíc kilometrů daleko.“
Ačkoliv se míra nezaměstnanosti v Česku výrazně nezvýšila, řada pracujících se setkala s omezením práce a příjmu. Nejvíce ohrožení byli lidé ve službách, kteří mají částečné úvazky či pracují načerno.
Debata, která občas na pár chvil rozvíří internetové deníky a zase zapadne, než ji rozvíří nový impuls, třeba konflikt v restauraci. Abych se přiznala, já fotím, fotím jídla často.
Jestli jste nahlédli do knihy 12 pravidel pro život: Protilátka proti chaosu, kanadského psychologa Petersona, předpokládám, že jste byli překvapení úvodní kapitolou s názvem Narovnej se a vypni hruď.
Přestože venku svítí slunce, zahrádka restaurace Jiřího Dostála je prázdná. Kvůli vládnímu nařízení má zavřeno, servírky a další personál kromě kuchaře je doma. Podnik vaří jen jídla na odnos.
Belgičané jsou poživační a jedenácté přikázání na ně opravdu sedí. Jenom z jednoho je podezírám: že si dávají ke svým slavným hranolkům s majonézou neméně slavnou přílohu… hranolky s majonézou.
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, vařil i michelinský kuchař Radek Kašpárek, který byl také víkendovým hostem Patricie Strouhalové.
Prestižní kulinářské ocenění Bocuse d'Or získal v soutěži poblíž Lyonu tým dánského šéfkuchaře Kennetha Tofta-Hansena. Za ním skončili další skandinávští soupeři - ze Švédska a Norska.
Šumavským hospodám a restauracím obvykle vládnou guláše, řízky nebo bramboráky. V kempu u Úbislavi nedaleko Vimperku ale můžete ochutnat speciality, jaké připravují prvotřídní světoví kuchaři.
„Nejslavnější francouzský šéfkuchař na světě, který si vysloužil 27 michelinských hvězd, odložil svou zástěru. Joël Robuchon už není a planeta gurmánů je ve smutku,“ napsal deník Le Figaro.
Někdejší televizní kuchař Jiří Babica nevzdává boj o omluvu a odškodné za článek, který ho spojil s průjmy českých vojáků v Afghánistánu. Podal dovolání, kterým se bude zabývat Nejvyšší soud.
Česká republika má nového nejlepšího kuchaře. Titul letos získal Jan Horký. Vyhrál soutěž, kterou organizuje Asociace kuchařů a cukrářů. Porota vybírala z dvanácti finalistů.
Oblíbená restaurace v egyptském Luxoru vaří poctivou domácí stravu podle starých receptů. Nůž a vařečku tam dostal do ruky i blízkovýchodní zpravodaj Českého rozhlasu. Jak mu šlo učení u mistrů?
Ryby, luštěniny, špenát nebo brokolice. I když tato jídla školní jídelny nabízejí, děti si místo nich stejně často dají řízek. V Liberci se proto 40 kuchařek a kuchařů učilo vařit zdravější jídla i z méně známých nebo oblíbených potravin tak, aby pro školáky přestala být postrachem.
Vepřové vaří nejlépe Češi, rozhodla porota mezinárodního kuchařského klání European Catering Cup. Kuchaři ji okouzlili pravou českou zabijačkou. Kulinářské přehlídky se každoročně účastní nejlepší kuchaři z celého světa. Zástupci Česka se na soutěži umístili celkově na čtvrté příčce, v kategorii vepřového chodu ovšem zvítězili.