Zlatou sošku zakladatele prestižní kulinářské soutěže Bocuse d'Or si domů odvezou Dánové

Prestižní kulinářské ocenění Bocuse d'Or získal v soutěži poblíž Lyonu tým dánského šéfkuchaře Kennetha Tofta-Hansena, majitele hotelu s restaurací Svinklöv Badehotel na pobřeží Jutského poloostrova. Podle agentury AFP za ním skončili další skandinávští soupeři - ze Švédska a Norska.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Je to spíše práce týmu, než práce jediného člověka,“ řekl Toft-Hansen, jenž byl jedním z 24 šéfkuchařů, kteří přijeli z celého světa zúčastnit se dvoudenní soutěže v přípravě typických jídel francouzské kuchyně.

Nový gastronomický průvodce Michelin. ‚Babišova‘ restaurace ve Francii přišla o jednu ze dvou hvězd

Číst článek

Letos byla soutěž také vzpomínkou na dva slavné francouzské šéfkuchaře - Paula Bocuse a Joëla Robuchona, kteří zemřeli loni. Právě Bocuse soutěž založil. Od roku 2017 je jejím prezidentem jeho syn Jérôme, který ve středu vítězi předal pozlacenou sošku představující slavného otce.

Minulý týden se v Lyonu uskutečnila jiná prestižní gastronomická soutěž International Catering Cup, ve které národní týmy soupeří v přípravě pokrmů servírovaných formou bufetu.

Mezi 12 týmy šéfkuchařů z celého světa se prosadila i česká reprezentace vedená Janem Horkým ze společnosti Compass Group, když získala zvláštní cenu za přípravu nejlepšího vepřového. Hlavní cenu obdržel domácí tým.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme