Z benjamínka veteránem. ‚Minulý domácí šampionát byl krásným otevřením kariéry,‘ vzpomíná Krčmář

V Novém Městě na Moravě ve středu začíná biatlonové mistrovství světa. Tohoto svátku se Vysočina Aréna dočkala po jedenácti letech. Z tehdejší reprezentace je v současném českém týmu jenom Michal Krčmář.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář byl na večerním tréninku štafety v dobré náladě

Michal Krčmář byl na večerním tréninku štafety v dobré náladě | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Michal Krčmář, benjamínek týmu a teprve dvaadvacetiletý závodník, dokázal při své premiéře na domácím mistrovství světa nejlépe střílet. Minul jen jediný terč,“ informoval Radiožurnál o tom, když Michal Krčmář jako finišující přivezl mužskou štafetu na posledním domácím šampionátu na šestém místě a v cílové rovince hecoval zaplněné tribuny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž o příběhu Michala Krčmáře před startem biatlonového mistrovství světa

„Bylo to krásné, já mám rád lidi a když za mnou někdo stojí,“ vyprávěl tehdy český biatlonista.

Z benjamínka je teď veterán, Michal Krčmář před dvěma týdny oslavil 33. narozeniny, ale Nové Město z roku 2013 z paměti jen tak nevymaže.

3:23

Biatlonová střelnice je v perfektním stavu. Kdyby se trefovali, tak ušetříme za barvu, říká organizátor

Číst článek

„Přišel jsem z juniorů do dospělých a hned se mi podařilo dominovat na mistrovství světa. Vzpomínám na to strašně rád, bude to ve mně navždy jako krásné otevření kariéry,“ říká Michal Krčmář teď už s úsměvem, ten ho ale před štafetou na minulém mistrovství světa na Vysočině opustil.

„O tom, že budu startovat, jsem se dozvěděl den před závodem. Z toho chtíče jet začal být lehký strach. Jel jsem s Jardou, Ondrou a Bouškem,“ popisuje Krčmář.

Ti mají v občanských průkazech jména Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec a Michal Šlesingr a doma už v tu dobu medaile z mistrovství světa měli.

„Dokázali přivézt štafetu strašně vysoko a já měl jít na finiš, kde jsem to mohl pokazit. Musím říct, že tam byly i slzy a velká směsice pocitů,“ dodává stříbrný medailista z olympiády v Pchjongčchangu.

Teď je Michal Krčmář o poznání klidnější, i když stále prý zdravě nervózní. Právě on bude vůbec prvním českým biatlonistou, který nastoupí na domácím mistrovství světa. Rozjede totiž smíšenou štafetu, ve které budou pokračovat Tomáš Mikyska, Markéta Davidová a Jessica Jislová.

„Každý z nás se bude snažit zajet svůj nejlepší závod,“ myslí si Krčmář.

V přímém přenosu ho od 17.20 uslyšíte na Radiožurnálu Sport, biatlonové studio začne už v 16 hodin. Na Radiožurnálu očekávejte aktuální vstupy.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme