Wimbledon je můj výsledkově nejhorší grandslam. Snad to změním, věří Krejčíková před osmifinále

Tenistka Barbora Krejčíková ještě nikdy neprošla do čtvrtfináe Wimbledonu. V pondělí od 17.30 má šanci to změnit. Utká se s Američankou Danielle Collinsovou, která zažívá výjimečnou sezonu.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková bude usilovat o svůj historický postup do čtvrtfinále Wimbledonu | Zdroj: Profimedia

Tenistka Barbora Krejčíková má v Londýně druhý pokus projít do čtvrtfinále ženské dvouhry. Na rozdíl od zbylých grandslamů se ještě ve Wimbledonu tak daleko neprobojovala. A v pondělí v podvečer má šanci to změnit. V boji o postup mezi nejlepší osmičku singlistek se utká s Američankou Danielle Collinsovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká Barbora Krejčíková před osmifinále Wimbledonu

„Co si budeme povídat, můj nejlepší výsledek ve Wimbledonu je čtvrté kolo, všude jinde mám čtvrtfinále a dál. Takže to je výsledkově zatím nejhorší grandslam. Snad to změním,“ věří osmadvacetiletá tenistka.

Krejčíková dlouho dávala stranou očekávání, i na US Open, kde má zatím nejméně výher, už aspoň ve čtvrtfinále byla, ale ve Wimbledonu byla až do aktuálního ročníku nejdál ve čtvrtém kole. A to jen jednou, v zatím životním roce 2021.

Návrat na kurt číslo jedna

Do Londýna tenkrát přijela jako senzační šampionka Roland Garros a na pařížské výkony se jí dařilo navazovat. Jenže na v té době nejlepší travařku a pozdější vítězku Australanku Ashleigh Bartyovou to bylo málo.

Krejčíková tenkrát hrála s Bartyovou na kurtu číslo jedna a v pondělí v podvečer se na stejné místo vrátí znovu. Za soupeřku nebude mít nejlepší travařku současnosti, ale tenistku ve formě určitě ano.

Rozlučka Collinsové

Collinsová v lednu v Austrálii ohlásila, že probíhající sezona bude její poslední v kariéře. A od té doby hraje možná nejlepší tenis. Na jaře posbírala dva tituly v Miami a Charlestonu hned po sobě.

Po nedávném semifinále v Římě si Američanka pochvalovala, že se bude loučit na vrcholu. A určitě bude chtít oplatit Krejčíkové porážku z konce loňského léta ze San Diega, kde nakonec česká tenistka triumfovala.

I Krejčíková tuší, že hra Collinsové teď může být jiná, a nechtěla podcenit taktickou přípravu. „Vím, že hraje dobře, vím, že má úžasné výsledky. Ale vlastně jsem ji teď neviděla moc hrát, takže se určitě podívám,“ říká.

Krejčíková při studování soupeřky čerpala i ze zatím posledního duelu Američanky Collinsové v Londýně proti Beatriz Haddadové-Maiové z Brazílie.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme