Plíškovou v Praze fanoušci neuvidí. Světová trojka se z prvního turnaje po pauze omluvila

Aktuálně nejlepší česká tenistka Karolína Plíšková se omluvila z turnaje O pohár prezidenta ČTS, kterým příští týden na pražské Spartě začne série tenisových akcí na rozehrání po zmírnění opatření proti šíření nemoci covid-19. Jedničkou mezi ženami bude dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová, mezi muži Jiří Veselý. Turnaj se uskuteční bez přítomnosti fanoušků a bude vysílán v České televizi.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Pořadatelé v pátek zveřejnili složení a dvanáctou hráčku světa Kvitovou v pavouku doplní Karolína Muchová (26. v žebříčku WTA), Barbora Strýcová (31.), Kateřina Siniaková (54.), Kristýna Plíšková (69.), Barbora Krejčíková (115.), Lucie Hradecká (474.) a juniorka Linda Fruhvirtová. Ženy budou hrát na tvrdém povrchu.

Tenisté si na turnaje musí ještě počkat. Pauza se kvůli pandemii prodlužuje až do konce července

Číst článek

V mužské osmičce, která se utká na antuce, se s Veselým (65. v pořadí ATP) představí Lukáš Rosol (180.), Zdeněk Kolář (229.), Tomáš Macháč (26.), Vít Kopřiva (320.), Michael Vrbenský (405.), Jonáš Forejtek (436.) a Jiří Lehečka (617.).

„Těší mě, že se v akci předvedou všichni čeští hráči, kterým to situace dovolí. Díky tomu nás čeká ojedinělá podívaná. Díky síle českého tenisu a rychlosti, s jakou jsme akci připravili, se do Prahy dívá celý tenisový svět. Je to pro nás čest i výzva. Věřím, že i tenis přispěje k postupnému navracení naší společnosti k normálu,“ uvedl prezident tenisového svazu Ivo Kaderka v tiskové zprávě.

Plíškovou trápí záda

Účast původně přislíbila i Karolína Plíšková, ale s tím, že musí být zdravotně v pořádku. „V posledních týdnech jsem léčila zraněná záda a teprve postupně zvyšuji tréninkové dávky. Až o víkendu přijede trenér (Daniel) Vallverdu a začnu naplno trénovat. Na ostrý zápas se teď necítím,“ vysvětlila svoji neúčast.

Vondroušovou maturita

Nabídku hrát měla i loňská finalistka Roland Garros a světová osmnáctka Markéta Vondroušová. Na kurt se však nedostane kvůli netenisovým povinnostem. „Ve dnech turnaje se stěhuji a vrcholí má příprava na maturitu, tak jsem se omluvila, ale s účastí v týmové soutěži, až budu mít vše za sebou, již počítám,“ slíbila Vondroušová.

Ze současné české elity chybí Marie Bouzková (47.), která se až počátkem června vrací z USA.

Čtvrtfinálové zápasy jsou na programu v úterý 26. května, ve středu semifinále a finále ve čtvrtek od 12:00 (muži) a 14:00 (ženy).

Na zahajovací boje ve Stromovce navážou turnaje O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta vždy pro 16 hráčů a hráček. Hrát se bude i soutěž družstev. Mezinárodní sezona okruhů ATP i WTA začne kvůli koronaviru nejdříve v srpnu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme