Krejčíková se Siniakovou zvládly i semifinále a jsou jednu výhru od deblového triumfu na Australian Open

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková mají na dosah třetí společný grandslamový titul ve čtyřhře. Po triumfech na Roland Garros a ve Wimbledonu před třemi lety jsou poprvé ve finále Australian Open. Letošní turnajové trojky se v Melboune do boje o trofej dostaly po semifinálové výhře 3:6, 6:2 a 6:4 nad chorvatsko-srbským párem Darija Juraková a Nina Stojanovićová.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

Finále čtyřhry žen je na pořadu v pátek a české hráčky v něm narazí na druhé nasazené Belgičanku Elise Mertensovou s Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Muchová je poprvé v kariéře v semifinále grandslamu. Na Australian Open otočila zápas s Bartyovou

Číst článek

Krejčíková a Siniaková, vítězky přípravného turnaje v Melbourne před startem úvodního grandslamu sezony, vyhrály semifinále za hodinu a 55 minut.

„Byl to opravdu těžký zápas. Soupeřky zahrály v prvním setu super, trápily nás, hodně toho vrátily. Snažily jsme se hrát svou aktivní hru a nakonec jsme to vybojovaly. Mám velkou radost, že jsme to dotáhly,“ řekla Siniaková pro Radiožurnál.

Ve finále dámského debla loni neuspěla Barbora Strýcová. Titul na Australian Open naposledy získala Lucie Šafářová, která v roce 2017 slavila titul s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Společně zde uspěly i o dva roky dříve.

Krejčíková po úspěchu v semifinále vybojovala výhru i ve smíšené čtyřhře. V páru s Američanem Rajeevem Ramem, s kterým turnaj vyhrála v roce 2019, porazili ve čtvrtfinále Gabrielu Dabrowskou z Kanady a Chorvata Mateho Paviće 7:6 a 6:3. Jejich dalšími soupeři budou domácí Storm Sandersová a Marc Polmans.

Čtyřhra - semifinále:
Krejčíková, Siniaková (3-ČR) - Juraková, Stojanovićová (Chorv./Srb.) 3:6, 6:2, 6:4, Mertensová, Sabalenková (2-Belg./Běl.) - Melicharová, Schuursová (4-USA/Niz.) 7:5, 6:4.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Ram (6-ČR/USA) - Dabrowská, Pavić (3-Kan./Chorv.) 7:6 (7:3), 6:3.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme