Prezident Pavel přijal české wimbledonské vítězky, od tenistek dostal rakety a míčky

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek přijal na Pražském hradě tenistky Barboru Krejčíkovou, Kateřinu Siniakovou a Janu Kovačkovou, které minulý týden získaly tituly ve Wimbledonu. Všechny vítězky ocenil za úspěšnou reprezentaci Česka v zahraničí. Během ceremoniálu obdržel od Krejčíkové a Siniakové tenisové rakety, míčky či wimbledonský ručník.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Petr Pavel přijal české wimbledonské vítězky, Barboru Krejčíkovou, Janu Kovačkovou a Kateřinu Siniakovou

Prezident Petr Pavel přijal české wimbledonské vítězky, Barboru Krejčíkovou, Janu Kovačkovou a Kateřinu Siniakovou | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Osmadvacetiletá Krejčíková dotáhla v sobotu úspěšné tažení ve dvouhře finálovým vítězstvím nad Italkou Jasmine Paoliniovou a získala druhý grandslamový titul v singlu po triumfu na Roland Garros v roce 2021. Na travnatých dvorcích v All England Clubu navázala na loňský úspěch Markéty Vondroušové, vítězství Petry Kvitové z let 2011 a 2014 či triumf své bývalé trenérky Jany Novotné (1998).

Dva triumfy a tři spoluhráčky. Siniaková zažívá turbulentní, ale úspěšnou sezonu

Číst článek

Siniaková pár hodin po vítězství Krejčíkové ovládla čtyřhru s Američankou Taylor Townsendovou. Siniaková vyhrála wimbledonskou čtyřhru potřetí, celkově získala v deblu devátý grandslamový titul. Kovačková vyhrála kategorii dívek do 14 let.

Krejčíková i Siniaková přinesly na setkání s prezidentem trofeje pro vítězky. Po slavnostním ceremoniálu s Pavlem několik minut pohovořily.

Obě tenistky by měly od konce tohoto týdne hrát na turnaji Livesport Prague Open, kde mají také ve čtyřhře ladit spolupráci před olympijskými hrami v Paříži. Krejčíková se Siniakovou na nich budou obhajovat tři roky staré zlato z Tokia.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme