Lehečka je poprvé v kariéře v osmifinále turnaje Masters, v Monte Carlu porazil Bulhara Dimitrova

Tenista Jiří Lehečka porazil ve 2. kole antukového turnaje v Monte Carlu Grigora Dimitrova z Bulharska 7:6, 6:4 a postoupil poprvé v kariéře do osmifinále podniku Masters. Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi zdolal bývalou světovou trojku za hodinu 41 minut. V dalším utkání narazí na nasazenou osmičku Taylora Fritze z USA, jenž vyřadil švýcarského veterána a vítěze turnaje z roku 2014 Stana Wawrinku.

Video Monte Carlo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lehečka

Jiří Lehečka | Zdroj: Reuters

Dvaačtyřicátý hráč světa Lehečka navázal v Monte Carlu na úvodní triumf nad Finem Emilem Ruusuvuorim a znovu neztratil ani set. V první sadě sice přišel dvakrát o podání, dokázal se však vrátit z nepříznivého stavu 3:5 a v tie-breaku zvítězil 7:4.

Čtvrtfinalista letošního Australian Open Lehečka už byl ve druhém setu při servisu stoprocentní a o deset let staršího soupeře připravil o servis čistou hrou v devátém gamu. Vzápětí duel dopodával, když využil hned první mečbol. Dimitrov doplatil také na 15 nevynucených chyb a pět dvojchyb.

Povedený výkon zakončil Jiří Lehečka esem

S pětadvacetiletým Fritzem se Lehečka utkal krátce před koncem minulého roku na United Cupu v Sydney a aktuální světové desítce podlehl ve dvou setech.

Výsledky tenisového turnaje v Monte Carlu

Lehečka (ČR) - Dimitrov (Bulh.) 7:6 (7:4), 6:4, Ruud (4-Nor.) - Van de Zandschulp (Niz.) 7:5, 7:6 (7:1), Sinner (7-It.) - Schwartzman (Arg.) 6:0, 3:1 skreč, Musetti (16-It.) - Nardi (It.) 6:0, 6:0, Zverev (13-Něm.) - Bautista (Šp.) 6:4, 6:4, Struff (Něm.) - De Minaur (14-Austr.) 6:3, 6:2, Jarry (Chile) - Popyrin (Austr.) 3:6, 7:5, 6:4, Medveděv (3-Rus.) - Sonego (It.) 6:3, 6:2, Fritz (8-USA) - Wawrinka (Švýc.) 7:6 (12:10), 6:2, Chačanov (9-Rus.) - Ivaška (Běl.) 7:6 (7:2), 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme