Siniaková si s Americkou parťačkou na Wimbledonu zahraje finále čtyřhry, může vyhrát třetí titul

Tenistka Kateřina Siniaková si zahraje ve Wimbledonu o třetí titul ve čtyřhře. V dnešním semifinále s Američankou Taylor Townsendovou porazily po obratu tchajwansko-belgickou dvojici a nasazené jedničky Sie Šu-wej a Elise Mertensovou 3:6, 6:4, 6:4. V sobotním finále se střetnou s americkou dvojicí Desirae Krawczyková, Caroline Dolehideová, nebo kanadsko-novozélandským párem Gabriela Dabrowská, Erin Routliffeová.

Londýn (Aktualizováno: 17:16 12. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová

Kateřina Siniaková a Taylor Townsendová | Zdroj: Profimedia

Osmadvacetiletá Siniaková zabojuje v deblu o devátý grandslamový titul v kariéře a druhý v sezoně. Před měsícem triumfovala s jinou Američankou Cori Gauffovou na antukovém Roland Garros. Na trávě v All England Clubu uspěla v letech 2018 a 2022 po boku Barbory Krejčíkové.

Osmatřicetiletá Sie Šu-wej, která vloni ovládla turnaj s Barborou Strýcovou, přišla o šanci získat pátý wimbledonský titul a osmý grandslamový v kariéře.

Siniakové s Townsendovou se nedařilo v úvodu prolomit servis soupeřek. O podání naopak dvakrát přišly a první sadu ztratily za čtyřicet minut. Na začátku druhého setu ale získaly brzy dva brejky a náskok udržely.

V rozhodujícím dějství nejprve česko-americká dvojice odvrátila ve druhém gamu dva brejkboly a od stavu 1:2 získala čtyři hry po sobě. V desátém gamu při servisu Townsendové turnajové čtyřky využily první mečbol a mohly slavit.

Tenisový grandslam Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 50 milionů liber):

Ženy:

Čtyřhra - semifinále:

Siniaková, Townsendová (4-ČR/USA) - Sie Šu-wej, Mertensová (1-Tchaj-wan/Belg.) 3:6, 6:4, 6:4.

 

Junioři:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Budkov-Kjaer (2-Nor.) - Mrva (10-ČR) 7:6 (7:2), 6:4.

 

Juniorky:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Valdmannová (ČR) - Vandrommeová (10-Belg.) 3:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Stojsavljevicová, Xuová (7-Brit.) - Kovačková, Samson (1-ČR) 6:4, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme