Patnáctou etapu Vuelty s vrcholem na Cuitu Negru ovládl Španěl Castrillo, červený trikot drží O'Connor

Patnáctou etapu Vuelty s prudkým stoupáním do cíle na Cuitu Negru vyhrál španělský cyklista Pablo Castrillo. Červený trikot před závěrečným třetím týdnem udržel Australan Ben O'Connor, druhý Primož Roglič ze Slovinska dnes stáhl jeho náskok zhruba o polovinu na 43 sekund.

Ciutu Negru (Španělsko) (Aktualizováno: 18:55 1. 9. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pablo Castrillo

Pablo Castrillo | Foto: IMAGO sportfotodienst | Zdroj: Profimedia

V relativně krátké etapě o délce 143 km čekaly cyklisty tři vrchařské prémie první a třetí kategorie a především závěrečné 19 km dlouhé stoupání do cíle ohodnocené nejvyšší kategorií. Nejvíce v něm cyklisty prověřily poslední tři prudké kilometry ke konečné stanici lanovky v nejvyšším bodu letošní Vuelty 1847 metrů.

Jako první se dostal do cíle Castrillo z původní skupiny uprchlíků, jenž v mlze odolal ataku Rusa Alexandra Vlasova a s náskokem 12 sekund slavil druhé vítězství po čtvrtečním triumfu. Třetí dojel s odstupem 31 sekund Francouz Pavel Sivakov a za ním s půlminutovým odstupem společně třetí a druhý muž průběžného pořadí Enric Mas ze Španělska a Roglič.

Lídr O'Connor sice na největší rivaly jako již poněkolikáté v kopcích ztratil, ale červený trikot lídra, v němž dnes jel devátý den, uhájil. V cíli byl jedenáctý 38 sekund za Rogličem a má před trojnásobným vítězem Vuelty třičtvrtěminutový náskok. Třetí Mas ztrácí 2:23 minuty.
Třetí týden Vuelty zahájí druhé volné pondělí, 79. ročník závodu skončí v neděli 8. srpna v Madridu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme