Volejbalisté prohráli na Ukrajině 0:3 na sety a v Evropské lize nepostoupí

Čeští volejbalisté v předposledním pátém kole Evropské ligy prohráli na Ukrajině 0:3 a do Final Four se neprobojovali. Ve skupině C naopak klesli na třetí místo. Blízko účasti na závěrečném turnaji, na němž bude ve hře i postup do Ligy národů, je Bělorusko.

Záporoží Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český volejbalista Jan Hadrava

Český volejbalista Jan Hadrava | Zdroj: ČTK

Tým pod vedením Michala Nekoly v sobotu doma v Jindřichově Hradci přehrál Bělorusy 3:1 a udržel si šanci na Final Four, jenže z Ukrajiny se vrací bez bodu. Češi si nedokázali vytvořit potřebný tlak servisem a po dvou shodných setech 20:25 skončili s debaklem 13:25. Poprvé letos neuhráli ani jeden set.

„Náš servis je nepřitlačil k tomu, aby se dostali do těžkých situací. To byl rozhodující moment. Oni hráli lehce, my jsme se nadřeli na každý bod, to bylo v utkání vidět. Přesto se kluci nevzdali, bojovali, ale soupeř byl dneska lepší,“ řekl po zápase Radiožurnálu trenér Michal Nekola.

Právě s Ukrajinou přitom reprezentanti v září zahájí evropský šampionát, skupinu odehrají v Rotterdamu. V domácím vzájemném duelu v rámci EL před dvěma týdny v Brně zvítězili po velkém obratu 3:2.

Bělorusové, kteří v sobotu od Čechů utrpěli jedinou porážku v soutěži, získali tři body za třísetové vítězství ve Finsku a před posledním kolem mají k dobru dva body na Ukrajince. Na jejich půdě o jediné postupové místo budou v sobotu bojovat. Česká reprezentace se rozloučí se soutěží ve Finsku.

V minulém ročníku Evropské ligy čeští volejbalisté v nejvyšší, takzvané zlaté kategorii, získali stříbro. V domácím finále v Karlových Varech tehdy nestačili na Estonsko.

Ukrajina - ČR 3:0 (20, 20, 13)
Rozhodčí: Geldofová (Niz.), Skibickij (Ukr.). Čas: 68 min. Diváci 480.
Sestava a body ČR: A. Bartoš 1, Zajíček 5, Finger 14, Galabov 12, Patočka 4, Janouch, libera Pfeffer a Kopáček - J. Hadrava, Janků 1, Sobotka 3, Srb. Trenér: Nekola.
Nejvíce bodů Ukrajiny: Jereščenko 16, Vijeckij 15.

pka, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme