Chci zabojovat o červený dres, hlásí Vacek po startu Vuelty. Na lídra McNultyho ztrácí dvě sekundy

Cyklista Mathias Vacek má za sebou povedený debut na Grand Tour. V sobotní zahajovací časovce Vuelty v Portugalsku dojel dvaadvacetiletý český závodník druhý, nakonec ho porazil o dvě sekundy pouze Američan Brendan McNulty a oblékl červený dres lídra.

Cascais (Portugalsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mathias Vacek v cíli první etapy Vuelty 2024

Mathias Vacek v cíli první etapy Vuelty 2024 | Foto: IMAGO sportfotodienst | Zdroj: Profimedia

Vackovo vítězství nebylo daleko. Letošní mistr České republiky a člen týmu Lidl-Trek zajel čas 12:37 a na několik desítek minut usedl do křesla pro lídra etapy, na kterém ho vystřídal až předposlední jezdec na trati. Navzdory tomu byl Vacek se svým výkonem po závodě spokojený.

Český cyklista Vacek dojel v úvodní časovce španělské Vuelty druhý, nestačil jen na Američana McNultyho

Číst článek

„První časovka byla jedním z mých cílů a chtěl bych teď zabojovat o červený dres. Když člověk vidí dvě sekundy ztrátu, tak se snadno řekne, že jsem tomu mohl dát více, ale při závěru jsem jel na maximum. Máme dobrou výchozí pozici do dalších etap a jsem rád, že se ukazuje veškerá práce, kterou jsme do toho dali,“ přiznal spokojený Vacek.

Třetí o sekundu za Vackem skončil v sobotní časovce hvězdný Belgičan Wout van Aert, bronzový olympijský medailista z Paříže. Druhý český debutant na Grand Tour Pavel Bittner uzavřel první stovku.

Vuelta pokračuje druhou etapou o délce 194 mezi portugalskými městy Cascais a Ourém. Mathias Vacek do ní nastoupí v bílém trikotu pro nejlepšího mladého jezdce, na trati jsou dalšími důležitými body dvě vrchařské prémie nejlehčí čtvrté kategorie.

Do Španělska dorazí peloton závodu až v úterý. Vítěz jedné z prestižních Grand Tour bude vyhlášený po 3300 kilometrech 8. září v Madridu.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme