Obhájí Kuss triumf a prosadí se Vacek s Bittnerem? Nejlepší cyklisty prověří slavná Vuelta

Američan Sepp Kuss se před obhajobou prvenství na cyklistické Vueltě jako favorit necítí, i když před týdnem prokázal dobrou formu vítězstvím v závodu Kolem Burgosu. Pro devětadvacetiletého jezdce stáje Visma-Lease a Bike to byl první start po dvouměsíční pauze, kterou si vynutila nákaza covidem-19, jež Kusse připravila o Tour de France.

Lisabon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Sepp Kuss (archivní foto)

Cyklista Sepp Kuss (archivní foto) | Zdroj: Profimedia

Poslední Grand Tour sezony začne v sobotu časovkou na 12 kilometrů v Lisabonu. Na startu budou i dva čeští debutanti na třítýdenních závodech Mathias Vacek a Pavel Bittner, který na sebe právě v Burgosu upozornil vítězstvím ve dvou spurtérských etapách.

Životní šance pro cyklistu Bittnera. O víkendu nastoupí na start prestižní Vuelty

Číst článek

Loni Vuelta skončila trojnásobným triumfem stáje Visma-Lease a Bike, jejíž jezdci navíc ovládli všechny tři Grand Tours v sezoně. Kuss si ve Španělsku dojel pro životní úspěch s náskokem pouhých 17 sekund před dánskou hvězdou Jonasem Vingegaardem a Slovincem Primožem Rogličem.

Kuss versus Roglič

Trojnásobný vítěz Vuelty Roglič se stihl zotavit ze zranění po pádu na Tour de France a na startu nebude na rozdíl od dvojnásobného šampiona Tour de France Vingegaarda chybět. Nyní však už jezdí v barvách týmu Red Bull-Bora-hansgrohe.

Kuss si v Burgosu připsal první výhru od Vuelty. „Dlouho jsem nezávodil. Bylo to příjemné potvrzení, jak na to jsem," řekl Kuss na webu nizozemského týmu. Před Vueltou nechtěl dělat žádné velké předpovědi.

„Jdu do závodu po odlišné přípravě než v minulých letech. Chci si nadcházející týdny především užít. Rozhodně se nevidím jako top favorit na celkové vítězství. Necítím žádný tlak. Doufejme, že během závodu půjde forma nahoru a rychle najdu dobrý rytmus,“ uvedl.

Po startu v Lisabonu pojedou cyklisté v Portugalsku ještě další dvě etapy. Až od čtvrtého dne bude závod pokračovat ve Španělsku. Vítěz 79. ročníku bude korunován po 3300 kilometrech 8. září v Madridu, kde se pojede časovka na 24,6 kilometru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme