Carapaz dává Ineosu sbohem. Olympijský vítěz se dohodl se stájí EF Education-EasyPost

Olympijský vítěz v cyklistice Richard Carapaz skončí po sezoně v týmu Ineos Grenadiers a bude jezdit za EF Education-EasyPost. Americká stáj to oznámila na webu několik hodin před startem Vuelty, na níž bude devětadvacetiletý Ekvádorec patřit k favoritům.

Utrecht Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Richard Carapaz

Richard Carapaz | Zdroj: Reuters

Carapaz jezdil za Ineos od roku 2020 a v době působení v elitním britském týmu se stal loni v Tokiu olympijským vítězem v závodu s hromadným startem.

Ti mladí mě strašně baví, říká bývalý cyklista Raboň o závodnících na Tour. Vzpomínal i na Cavendishe

Číst článek

Rok předtím coby člen stáje Movistar triumfoval na Giru d'Italia a stal se prvním ekvádorským vítězem jedné z Grand Tour.

V dresu Ineosu nasbíral Carapaz pódiová umístění na všech třech velkých třítýdenních závodech: v roce 2020 byl druhý na Vueltě, loni třetí na Tour de France a letos druhý na Giru.

„Jsou ještě cíle, kterých jsem nedosáhl. Rád bych vyhrál ještě jednu Grand Tour a celoživotním cílem vždycky byl triumf na Tour de France. Vím, že je to možné, a budu o to usilovat,“ uvedl Carapaz, jenž letos na „Staré dámě“ nestartoval.

V novém týmu bude mít k ruce mimo jiné krajany Jonathana Caiceda a Alexandera Cepedu. „Známe se už mnoho let, protože jsme vyrůstali ve stejném cyklistickém systému. Je skvělé být v týmu s někým, koho znáte celý život, díky nim se tam budu cítit jako doma,“ řekl Carapaz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme