Drtilova senzační cesta šipkařským turnajem skončila v osmifinále, český amatér si vyházel 120 tisíc korun

Senzační účinkování českého šipkařského amatéra Pavla Drtila na pražském turnaji European Tour skončilo v osmifinále. Jednapadesátiletý hráč v neděli v hale na výstavišti v Letňanech podlehl Belgičanovi Kimu Huybrechtsovi 4:6. Nečekaným postupem do třetího kola si Drtil vysloužil prémii v přepočtu přes 120 tisíc korun.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Drtil postoupil do soutěže z domácí kvalifikace a v turnaji překvapivě porazil dva favorizované soupeře. V prvním kole zdolal v pátek osmnáctého hráče světa Angličana Joea Cullena 6:4 a po sobotním vítězství 6:5 nad světovou patnáctkou Joshem Rockem ze Severního Irska postoupil mezi nejlepší šestnáctku hráčů.

Huybrechts už byl nad jeho síly a ukončil Drtilovo premiérové vystoupení na European Tour. Ve čtvrtfinále může být Belgičanovým soupeřem pětinásobný mistr světa Raymond van Barneveld z Nizozemska.

Na turnaji startují i další hvězdy jako trojnásobný světový šampion Michael van Gerwen z Nizozemska, úřadující mistr světa Angličan Luke Humphries či jeho předchůdce na světovém trůnu Michael Smith. Scházejí nejlepší čeští hráči Karel Sedláček a Adam Gawlas, kteří neuspěli v evropské kvalifikaci a do domácí kvůli pravidlům zasáhnout nemohli.

V hale s kapacitou přes tři tisíce diváků se hraje o podíly z dotace 175 000 liber (5,3 milionu korun). Vítěz v neděli obdrží 30 000 liber (910 000 korun).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme