Cyklokrosařka Zemanová skončila v generálce na mistrovství světa v Táboře devátá, Boroš byl dvanáctý

Cyklokrosařka Kristýna Zemanová skončila v generálce na domácí mistrovství světa v Táboře devátá. Poslední závod Světového poháru v Hoogerheide ovládli domácí Fem van Empelová a Mathieu van der Poel, kteří budou o příštím víkendu světové zlato obhajovat. Michal Boroš dojel dvanáctý, osmatřicetiletý Zdeněk Štybar sedmadvacátý.

Hoogerheide (Nizozemsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Zemanová

Kristýna Zemanová skončila na posledním závodě před domácím mistrovstvím světa devátá | Zdroj: Profimedia

Van der Poel bude v Táboře usilovat o šestý světový titul. Před týdnem ve španělském Benidormu po pádu dojel až pátý a přišel o šanci vyhrát i jedenáctý závod v sezoně. Dnes už žádné problémy neměl. Za ním skončili krajané Joris Nieuwenhuis a Pim Ronhaar. Vítěz Světového poháru Belgičan Eli Iserbyt dojel pátý. Boroš zaostal o příčku za svým sezonním maximem v seriálu.

Ve finiši Van Empelová porazila o jedinou sekundu Katu Blanku Vasovou z Maďarska a vybojovala dvanácté pohárové vítězství. Zemanová na nejrychlejší Nizozemku ztratila minutu a 18 sekund, celkově skončila v seriálu patnáctá při osmi startech ze 14 podniků. Do první desítky se dvacetiletá Češka prosadila sedmkrát.

Světový pohár ovládly podle očekávání nizozemské jezdkyně, obsadily první až sedmou příčku v čele s Ceylin Alvaradovou, která už měla triumf jistý před dnešním finále. O 40 bodů méně nasbírala Puck Pietersová, jež bude v Táboře obhajovat loňské stříbro právě z dnešního dějiště Hoogerheide.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme