Běžec Habarta překonal český rekord v běhu na 3000 metrů překážek. Moravčíkův čas padl po 52 letech

Dvacetiletý Tomáš Habarta překonal téměř 52 let starý český rekord Dušana Moravčíka v běhu na 3000 metrů překážek. Na stříbrném mítinku Kontinentální Tour v polském Chorzówě dosáhl času 8:22,68 minuty.

Chorzów (Polsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžec Tomáš Habarta

Běžec Tomáš Habarta | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: ČTK

Nejstarší národní atletický rekord v mistrovské disciplíně vylepšil o více než sekundu. Navíc splnil limit na červnové mistrovství Evropy v Římě.

Vadlejch ovládl mítink Diamantové ligy v Dauhá. Mistra světa Čopru přehodil o dva centimetry

Číst článek

Habarta se k Moravčíkovu rekordu přiblížil už před týdnem v Karlsruhe, kde předvedl výkon 8:26,21 minuty a zařadil se na třetí místo českých historických tabulek. Oproti loňské sezoně se svěřenec Hakima Saleha ze Slovácké Slavie Uherské Hradiště letos zlepšil už o více než 20 sekund.

V Chorzówě doběhl pátý. Zvítězil Etiopan Hailemariyam Amare časem 8:15,61.

Třetí místa v Polsku vybojovali Nikoleta Jíchová, která vstoupila do sezony v běhu na 400 metrů překážek výkonem 55,67 sekundy, a kladivář Volodymyr Myslyvčuk. Ukrajinský rodák absolvoval první start v českých barvách a hodil 75,76 metru.

Česká rekordmanka Kristiina Sasínek Mäki při prvním venkovním startu na 1500 metrů doběhla čtvrtá za 4:05,62. Juniorský mistr Evropy Jakub Dudycha v závodu na 800 metrů doběhl sedmý v čase 1:45,85, kterým zaostal o setinu za svým juniorským národním rekordem z loňska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme