Do Paříže míří 16 ruských a 17 běloruských sportovců, startovat budou v neutrálních barvách

Olympijských her v Paříži se podle posledních údajů zúčastní 16 ruských a 17 běloruských reprezentantů, kteří budou soutěžit jako neutrální sportovci. To je výrazně méně, než se očekávalo. S odkazem na mluvčího Mezinárodního olympijského výboru o tom informovala agentura AFP.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rusové omilostnění sportovní arbitráží v Pchjongčchangu startovat nebudou

Do Paříže by mělo zamířit méně ruských a běloruských sportovců, než se očekávalo | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

Aktualizovaný seznam, který zahrnuje deset sportů, se ještě může změnit. Zatím MOV eviduje celkem 19 odmítnutých pozvánek na ruské a sedm na běloruské straně.

Na olympijských hrách bude startovat 113 českých sportovců. Oproti původnímu plánu je to o dva více

Číst článek

Do konce června prošlo ve třech vlnách prověrkou 47 sportovců z těchto dvou zemí, přičemž 20 z nich svůj start v Paříži potvrdilo.

Kolektivně odmítli účast v Paříži na popud domácích svazů judisté a zápasníci, i když zápasník Šamil Mamedov podle specializovaného webu Inside the Games stále figuruje mezi přihlášenými.

Kvůli ruské invazi s podporou Běloruska na Ukrajinu z února 2022 se nesmějí pařížských her účastnit oficiální výpravy těchto zemí ani týmy v kolektivních sportech.

Sportovci budou ve výsledcích uvedeni se zkratkou AIN označující individuální neutrální sportovce a jejich případné medaile se nebudou započítávat do hodnocení zemí. Na oblečení nebudou moci mít státní symboly ani barvy, při vítězství se jim nebude hrát státní hymna.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme