Bookmakeři vidí Čechy jako čtvrtého největšího favorita mistrovství světa. Zlato predikují Finům

Čeští hokejisté jsou stejně jako loni podle bookmakerů čtvrtými největšími favority nadcházejícího mistrovství světa. Největšími adepty na zlato ze šampionátu, který se bude konat od 12. května ve Tampere a Rize, jsou podle sázkových kanceláří oslovených ČTK Kanaďané a obhájci Finové. Sázky by podle nich mohly být letos rekordní, ale záležet bude hlavně na tom, jak daleko dojde český tým.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté po výhře nad Slovenskem v druhém zápase na šampionátu hrají proti Kazachstánu

Čeští hokejisté po výhře nad Slovenskem v druhém zápase na šampionátu hrají proti Kazachstánu | Foto: David W. Černý | Zdroj: Reuters

„Kurzy se v nadcházejících dnech určitě budou korigovat v návaznosti na to, jak budou zveřejňovány konečné soupisky jednotlivých týmů. V tuto chvíli jsou hlavním favoritem na titul Kanada a Finsko ve shodném kursu 3,5:1, následuje Švédsko (5,2:1), Česko (6,5:1) a USA (8,5:1). Češi by tak stejně jako v minulém roce neměli scházet v boji o medaile,“ řekl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Smejkal míří do NHL. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa podepsal smlouvu s Ottawou

Číst článek

Největším outsiderem je Maďarsko s kurzem 1000:1. Jako hlavního favorita vidí Tipsport Finsko s kurzem 3,4:1, následuje Kanada s 3,6:1, Švédsko s 4,8:1 a Česko s kurzem 6,5:1.

„Jak podle kurzů, tak i osobně favorizuji Kanadu a Finsko. O medaile by měl bojovat také český a švédský tým. U sázkařů se může favorit s postupem času měnit, ale zatím sázející nejvíce věří Kanadě, následuje český tým,“ doplnil hlavní bookmaker Betana Jakub Vilikus.

U Sazkabetu jsou podle hlavní bookmakera Aleše Lehovce největším favoritem letošního MS v hokeji jsou obhájci zlata Finové s aktuálním kurzem na vítěze 3,15:1, kteří mají navíc spolu s Lotyšskem výhodu domácího prostředí.

S lehkým odstupem se pohybuje tým Kanady s kurzem na vítěze 3,50:1, který je každoročně považován za jednoho z favoritů bez ohledu na složení týmu. Český tým pokládá za čtvrtého největšího kandidáta na titul mistra světa (6,10:1), jen těsně za týmem Švédska (5,75:1).

2:25

Další pozvánka a nic. Zacha odmítá reprezentovat. ‚Já už bych toho kluka nezval,‘ kritizuje ho Ručinský

Číst článek

Vysoký zájem sázejících

Sázkové kanceláře očekávají letos rekordní objem sázek.

„Očekáváme náběry 1,3 miliardy Kč, loni to bylo 1,145 miliardy Kč. Zatím je vsazeno jen několik milionů korun, žít hokejem začnou sázkaři až v příštím týdnu a se začátkem šampionátu. Čeká se ještě na soupisky týmů a na zajímavé hráče z NHL. Z našeho pohledu je většinou šampionát tím úspěšnější, čím dál se dostanou čeští hokejisté,“ řekl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

U Fortuny loni celkové vklady činily 625 milionů korun. „Letos věříme, že bychom mohli být o deset procent výše,“ podotkl Šrain.

Sázkaři jsou podle něj zejména na těchto jednorázových akcích stále úspěšnější, nezaskočí je ani pár překvapivých výsledků. „Loni jsme na výhrách sázkařům z náběrů vrátili přes 95 procent,“ poznamenal. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme