Fotbal se domů nevrátí. Anglická reprezentace slova neoficiální fotbalové hymny nenaplní

Anglické fotbalisty provází mistrovstvím světa jako již tradičně píseň Three Lions. Hlavně tedy její refrén - Football's coming home, tedy fotbal se vrací domů. Po prohře v semifinále s Chorvatskem je ale jasné, že fotbal v podobě triumfu se domů nevrátí. Anglické čekání na titul se natáhne minimálně o další dva roky, než bude v roce 2020 evropský šampionát.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Před fotbalovým mistrovstvím Evropy v roce 1996 kapela The Lightning Seeds přišla s hitem Three Lions. Tehdy to bylo přesně 30 let od posledního úspěchu anglické reprezentace - titulu mistrů světa. V roce 1996 stejně jako letos skončil šampionát semifinálovým zklamáním. V penaltovém rozstřelu proti Německu tehdy selhal současný kouč Anglie Gareth Southgate.

Píseň Three Lions je o selháních anglických fotbalistů, ale i o víře v úspěch. Hit útočí na přední příčky nejen britské hitparády prakticky při každém evropském nebo světovém šampionátu. Píseň časem dostala ještě dovětek, který odpovídá chytlavému refrénu - Football's coming home, tedy fotbal se vrací domů. A právě tahle slova provázela anglické fotbalisty letošním mistrovstvím světa.

Některé vlaky v Anglii měly v posledních dnech jako svoji konečnou stanici uvedeno „It´s coming home“. Britské aerolinky vytiskli na letenky z Moskvy jako cílovou destinaci „Home“, tedy domov. Neoficiální anglickou fotbalovou hymnu nazkoušela i britská královská garda.

Slova o návratu domů dostala přesah ve chvíli, kdy jeden z mladých thajských fotbalistů uvězněných v zatopené jeskyni měl na sobě anglický dres. Na rozdíl od zachráněných dětí se ale fotbal ještě minimálně dva roky domů nevrátí. Po semifinálové prohře s Chorvatskem ale bude mít Anglie ještě šanci v sobotu zabojovat proti Belgii o bronz.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme