Záskok, který dovedl Anglii až do semifinále. ‚Dokázali jsme si, že to jde,‘ říká trenér Southgate

Anglický sen o druhém titulu fotbalových mistrů světa nevyjde. Národní tým totiž prohrál v semifinále, a nezopakuje - už dost starý - triumf z roku 1966. I tak ale dokázal trenér Gareth Southgate s reprezentací až možná nečekané věci a šampionát v Rusku je pro Anglii úspěšný.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Teď cítíme zklamání z porážky. Ale copak jsme vůbec očekávali, že budeme v téhle pozici? Když se na to podíváme realisticky - myslím, že nikdo z nás," říkal po zápase Southgate.

Gareth Southgate nastoupil k anglické reprezentaci před necelými dvěma lety jako záskok, který se ale ukázal jako nesmírně dobrá volba. Dostal důvěru, postupně si budoval tým, vsadil většinou na mladé hráče, a na mistrovství světa svým způsobem s mužstvem překvapil.

„Jsem nesmírně hrdý na skupinu hráčů, kteří opravdu vyspěli. A reakce fanoušků na konci jim v první řadě ukázala, že zážitek s Anglií může být pozitivní. Že je země velmi hrdá na to, co předvedli a na způsob, jakým hráli. A bude čas si z toho vzít hodně přínosného," řekl Southgate.

Je to banda kluků, která chce něco dokázat, říká Straka o chorvatských finalistech mistrovství světa

Číst článek

Bývalý anglický reprezentant a teď trenér národního týmu působí navenek velmi otevřeně, povedlo se mu vytvořit přátelské prostředí ve vztahu k novinářům a fanouškům. A anglické příznivce si získal.

„Nemůžete zaručit, že se taková příležitost bude opakovat. Ale my chceme být tým, který bude postupovat do čtvrtfinále, semifinále nebo finále dlouhodobě. A dokázali jsme si, že to jde. Dokázali jsme to sobě, naší zemi. Teď máme nové měřítko, novou úroveň očekávání," vidí velkou výzvu pro budoucnost Gareth Southgate.

Anglie teď může a chce zakončit povedený šampionát v Rusku s medailí - i když vytoužené zlato a trofej pro mistry světa už z toho nebude. V sobotu nastoupí v boji o třetí místo proti Belgii. Toto utkání i nedělní finále budete moct na iROZHLAS.cz sledovat online.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme