Dlouhá noc ve Splitu. Chorvatský postup do finále bouřlivě slavily tisíce fanoušků

Chorvatsko žije fotbalem a semifinálové vítězství nad Anglií na mistrovství světa způsobilo mezi fanoušky ve Splitu doslova davové šílenství.

Split (Aktualizováno: 11:09 12. 7. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strossmayerův park v centru Splitu se ve středu večer proměnil v jednu velkou šachovnici. Nedaleké pláže se vylidnily a tisícovky fanoušků v kostkovaných dresech vyrazily do místní fanzony před obrovské plátno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dlouhá noc ve Splitu. Chorvatský postup do finále bouřlivě slavily tisíce fanoušků

Chorvati fandili jako o život a odměnou jim byl nejdřív vyrovnávací gól Perišiće. A když v prodloužení rozhodl Mandžukić, začala jedna velká chorvatská party a v ulicích vypukl neřízený fotbalový chaos. Někteří rozradostnění fanoušci dokonce jako smyslů zbavení naskákali do místní kašny a užívali si vítěznou lázeň.

„Tohle je pro nás sen. Tak malá země se dostala do finále mistrovství světa. Jsem strašně dojatý, pojďme teď vyhrát celý turnaj. Zasloužíme si to,“ plakal dojetím fanoušek Morino a snažil se zaplněnou ulicí prodrat k jednomu z barů.

Jestli se Morinovo přání splní a Chorvatsko skutečně ovládne celý turnaj, se dozvíme v neděli, kdy je na programu finále. V něm se chorvatská reprezentace střetne s Francií, která už v úterý vyřadila Belgii. Na iROZHLAS.cz budete moct průběh finále i zápasu o třetí místo sledovat online.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme