Katar se připravuje na hostitelství fotbalového šampionátu, reklamu mu dělá už teď v Rusku

Letošní fotbalové mistrovství světa v Rusku ještě neskončilo, a už se propaguje to další. Bude v mnohem menší zemi, a jeho přidělení se prošetřovalo kvůli údajným úplatkům pro členy Mezinárodní federace FIFA. Šampionát ale Kataru zůstal, a za čtyři roky přivítá nejlepší fotbalové reprezentace.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Khalifa International Stadium, na kterém bude zahájeno fotbalové MS v roce 2022

Khalifa International Stadium, na kterém bude zahájeno fotbalové MS v roce 2022 | Foto: Jan Tauber | Zdroj: FAČR

„Uvidíme, ale myslím, že mistrovství světa v Kataru bude snovým šampionátem. A proč tohle říkám? Katar je malá země, a například můžete sledovat dva zápasy v jednom dni, to je neobvyklé. Nemusíte dlouze cestovat a lidé mohou poznat i Katar,“ myslí si srbský trenér Bora Milutinovič.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světový šampionát v Rusku sice ještě neskončil, ale fanoušci už se mohli v Moskvě podívat, jak bude vypadat ten příští v Kataru. V ruské metropoli natáčel Mirko Vasić

On sám jako kouč v minulosti dostal na mistrovství světa pět různých reprezentací, a mimo jiné působil v Kataru na klubové úrovni.

Šampionát v téhle zemí vyvolává emoce, záporné i kladné.

O jedno se ale lidé ze země na Arabském poloostrově snaží - udělat turnaji co nejlepší reklamu.

Propagují ho i teď v ruské metropoli. Postavili proto třeba velkou multimediální kostku na břehu řeky Moskva.

Podle jedné z dobrovolnic zde bývá v odpoledních hodinách plno a fronty jsou prakticky neustále. Chodí Rusové i zahraniční hosté.

Do hudby se tu uvnitř promítají třeba katarské tradice a ukazují se stadiony pro mistrovství světa. To se kvůli vysokým teplotám nebude hrát na začátku ale léta, ale na přelomu listopadu a prosince 2022.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme