Chorvatsko cestou do finále zvládlo tři prodloužení, Francie vyřadila Argentinu, Belgii a Uruquay

Francie, nebo Chorvatsko? V nedělním finále se rozhodne o tom, kdo se stane mistrem světa ve fotbale. Vy se můžete na fotografiích podívat, jak se oba týmy do boje i titul probojovaly.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzští fotbalisté nezvládli své zápasy ve skupině nikterak suverénně. Na úvod porazili Austrálii 2:1 po šťastné trefě Pogby, po gólu Mbappého porazili Peru 1:0 a na závěr remizovali s Dánskem 0:0.

Ve vyřazovací části už ale bylo jinak. Francie nejdříve vyřadila vicemistra z Argentiny po výhře 4:3, pak si poradila s oslabenou Uruguayí bez hvězdného Cavaniho 2:0 a v semifinále odsoudila k zápasu o bronz Belgii po výsledku 1:0.

To naopak Chorvaté byli v základní skupině neporazitelní. Nejdříve zvítězili nad Nigerií 2:0, pak zničili 3:0 Argentinu v čele s hvězdným Messim a v posledním zápase přehráli Island 2:1.

Play-off začali chorvatští hráči výhrou nad Dánskem 2:1 po penaltách. Po nich pak postoupili mezi nejlepší čtyři, když ve čtvrtfinále vyřadili domácí Rusko. Do premiérového finále pak přešli po vítězství nad Anglií 2:1 v prodloužení.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme