Růžička se na Švédských hrách vrátí po šesti letech do reprezentace. První sraz zažijí Zajíček a Ondřej Kaše

V nominaci českých hokejistů na únorové Švédské hry v Karlstadu jsou jako nováčci brankář Šimon Zajíček s útočníkem Ondřejem Kašem z Litvínova. Po šesti letech se vrací osmatřicetiletý kanonýr Martin Růžička z Třince, který se v reprezentaci představil naposledy v únoru 2018 na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Růžička

Martin Růžička | Foto: Pavel Paprskář | Zdroj: ČTK

Dvaadvacetiletý Zajíček má v extralize na kontě 57 utkání. O šest let starší Kaše přišel před sezonou do Litvínova po působení v NHL, kde ho v posledních ročnících provázela zranění. V nejlepší lize světa odehrál za Anaheim, Boston, Toronto a Carolinu 258 utkání v základní části a dalších 31 zápasů v play-off.

Do hokejového mistrovství světa zbývá 100 dní. ‚Moc se těším, Česko bude žít hokejem,‘ říká Špaček

Číst článek

Růžička vede produktivitu extraligy s 45 body za 19 branek a 26 asistencí z 39 utkání. V kanadském bodování obhajuje prvenství z minulé sezony.

Poprvé pod Rulíkem, který převzal tým po minulé sezoně po Finovi Karim Jalonenovi, se představí také obránci Daniel Gazda z Komety Brno, Libor Hájek z Pardubic a útočníci Jan Bambula z Olomouce, Oscar Flynn z Liberce, David Kaše z Litvínova, Roman Horák ze Sparty, Hájkův klubový spoluhráč Lukáš Radil, Šimon Stránský z Ilvesu Tampere a zkušený Jan Kovář z Zugu.

Rulíkův výběr se sejde v pondělí v pražské Sportovní hale Fortuna. Ve středu se přesune do Karlstadu, kde ve čtvrtek od 19.00 nastoupí proti Švédsku.

V sobotu v poledne změří síly s Finskem a v neděli ve stejný čas se Švýcarskem. Český tým je po dvou turnajích Euro Hockey Tour se 14 body druhý o bod za Švédskem a před třetím Finskem má náskok devíti bodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme