Hokejisté Brna jsou nečekaně bez trenéra, Modrý kvůli rodinným důvodům v Kometě končí

Jaroslav Modrý z rodinných důvodů skončil jako trenér hokejistů Komety Brno a vrací se do USA. Nového kouče klub teprve oznámí. Kometa o tom informovala na klubovém webu.

Brno (Aktualizováno: 17:26 3. 6. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Modrý

Jaroslav Modrý | Foto: Radim Strachoň | Zdroj: Profimedia

Třiapadesátiletý Modrý se měl ze zámoří, kde žijí jeho manželka i děti, původně vracet až zkraje srpna. „Přiletěl jsem předčasně, abych klubu oznámil, že se budu muset vrátit do Ameriky. Jde o rodinné důvody,“ řekl Modrý.

Přiznal, že rozhodování bylo těžké. „Několik nocí jsem nespal, ale musel jsem zkrátka učinit stanovisko, které je nejlepší pro moji rodinu. Kariéra trenéra musí jít v tuhle chvíli stranou. Nastala složitá situace, musel jsem reagovat a udělat rozhodnutí, které je správné. Je řada na mně, abych pomohl rodině,“ uvedl.

Na angažmá v Kometě bude vzpomínat v dobrém. „Brno je krásné město, poznal jsem plno výborných lidí. Pracoval jsem se skvělým týmem, měl jsem bezvadné kolegy a spolupráci s nimi jsem si moc a moc užíval. Kometa je profesionální klub s vynikajícím zázemím, skvělými fanoušky. Jen mě mrzí, že jsme v uplynulé sezoně neprošli přes Litvínov, ale takový je sport,“ řekl Modrý.

Bývalý vynikající obránce, který dlouho působil v NHL, přišel do Brna koncem roku 2022. Poté, co ho odvolalo vedení Českých Budějovic, se stal tehdy jedním z asistentů Patrika Martince. Ten skončil hned zkraje uplynulé sezony, Modrý za něho nejprve zaskakoval a 8. listopadu byl potvrzen jako hlavní kouč.

Ambiciózní klub skončil čtvrtý po základní části, ve čtvrtfinále play off vypadl s Litvínovem. Modrý měl ve funkci pokračovat, jeho novým asistentem byl před dvěma měsíci jmenován Kamil Pokorný, jenž se do klubu vrátil po třech letech z Třebíče.

V realizačním týmu, kam patří také asistent Jiří Horáček a trenér brankářů Jan Švaříček, naopak skončil v roli asistenta Jiří Otoupalík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme