Trenér Baníku Kučera shání posily pro ligovou soutěž, chce přemluvit i Baroše

Nejméně pět posil by chtěl přivítat nový trenér fotbalistů Baníku Ostrava Radim Kučera. Spolu se sportovním ředitelem klubu Dušanem Vrtěm lákají Milana Baroše a podle obou je návrat klubové legendy reálnější než o rok dříve.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš během tréninku

Milan Baroš během tréninku | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Bari tady začínal profesionální kariéru, která ho dostala do světa. Měl nádhernou kariéru a ještě hezčí by bylo, kdyby ji zakončil tady v Baníku,“ říká pro Radiožurnál sportovní ředitel klubu Dušan Vrťo. Podle něho nejde jen o to, že by byl Baroš tahákem pro fanoušky, ale na jaře prokázal, že má ještě fotbalově co nabídnout.

„Kdyby přišel Bari, tak je to bomba, ale to neříkám jenom proto, že má velké jméno, ale i proto, že by nám obrovsky pomohl fotbalově.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejzářivější posilou Baníku Ostrava by mohl být Milan Baroš.

Důležitou osobou v lákání Baroše do Baníku je nový trenér Radim Kučera. Baroš údajně uvažoval o tom, že bude v další sezoně hrát víkendové domácí zápasy za rodné Vigantice a ukončí profesionální kariéru. Ale Kučera je právě také rodák ze stejné valašské vesnice a jako mladý hrával s Barošovým otcem.

Teď je Kučera prý blízko že kamaráda Baroše zlomí, aby hrál ještě za Baník. „Milanovi jsem dvakrát volal a nedovolal jsem se mu, protože měl vypnutý telefon. Řekl bych, že jsem mu možná volal v době, kdy seděl v letadle. Myslím, že se ozve a najdeme prostor, abychom se o tom pobavili, abych ho mohl lámat a přemlouvat.“

Baroš v pondělí odletěl s rodinou na dovolenou. A právě rodina žijící v Praze je pro Baroše alfou a omegou návratu do Baníku. Stejně jako Baroše vozil jeho otec z Vigantic na tréninky na ostravské Bazaly, věnuje se Baroš podobně svým sportujícím synům. Ale nějaké úlevy by od trenéra Kučery dostal. S tím souhlasí i sportovní ředitel Vrťo.

Když před dvěma roky Baroš odcházel z Baníku, nepohodl se s tehdejším majitelem Šafarčíkem a dalšími lidmi z vedení. Teď si podle všeho vymínil podmínku, že v Baníku nebude dále působit ekonom Matouš Hába.

„O tomto nic nevím,“ říká sportovní ředitel Dušan Vrťo. Nový trenér Radim Kučera však o této spekulaci slyšel, ale ne z Barošových úst. „Tuhle informaci jsem slyšel, ale vůbec o tom nic nevím, s Milanem jsem se o tom ještě nebavil,“ dodává Radim Kučera. Návrat bývalého útočníka Liverpoolu do Baníku je blízko. 

David Procházka, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme