Pekhart má šanci, že nastoupí v Lize národů. Nejlepší střelec polské ligy měl negativní test

Testy na covid-19 před nedělním zápasem Ligy národů s Izraelem vyšly všem fotbalovým reprezentantům negativní. Podruhé za sebou byl negativní útočník Tomáš Pekhart, který kvůli koronaviru přišel o středeční přípravný zápas v Německu. Fotbalová asociace ČR (FAČR) řeší jeho situaci s Evropskou fotbalovou unií (UEFA).

Plzeň (Aktualizováno: 19:29 13. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Pekhart

Tomáš Pekhart | Zdroj: Profimedia

„Jsme rádi, že můžeme informovat o tom, že během pátečních testů české fotbalové reprezentace byly všechny odebrané vzorky vyhodnoceny jako negativní. Tým trenéra Šilhavého se tak chystá v plné sestavě 23 hráčů na nedělní utkání proti Izraeli,“ řekl novinářům tiskový mluvčí FAČR Michal Jurman.

Pekhart se po 7 letech vrací do reprezentace. ‚Zlepšoval se nám před očima,‘ vzpomíná trenér Komňacký

Číst článek

Reprezentanti podstoupili na tomto srazu už třetí sérii testů. Na rozdíl od dvou předchozích se mezi nimi poprvé neobjevil pozitivní nález.

Poslední testy podstoupí národní tým před utkáním se Slovenskem, kterým zakončí druhý ročník Ligy národů. Zápasy s Izraelem i Slovenskem se odehrají v Plzni.

Série testů

Pekhart měl v pondělí na srazu reprezentace negativní test, další odběr o den později před zápasem v Lipsku ale přinesl pozitivní výsledek. Jednatřicetiletý útočník musel opustit mužstvo, zamířil do izolace a zdálo se, že pro něj listopadová reprezentační akce skončí.

Do fotbalové reprezentace se vrací Pekhart a Pavelka, trenérovi Šilhavému vypadlo devět hráčů

Číst článek

Ve čtvrtek však hráč Legie Varšava podstoupil další test, který byl znovu negativní. Podle polských médií se nejlepší střelec tamní ligy cítí dobře a nemá příznaky nákazy.

Protože i páteční Pekhartův test vyšel negativní, usiluje vedení českého týmu o to, aby se hráč mohl znovu připojit k mužstvu na zápasy s Izraelem a Slovenskem. „Komunikujeme v celé věci intenzivně s UEFA a čekáme na další pokyny,“ prohlásil Jurman.

Podle polských médií se u Pekharta objevilo podezření na koronavirus už na začátku minulého týdne, kontrolní testy ale byly negativní. Zkušený útočník se vrátil do reprezentace po sedmi letech, za národní A-tým má na kontě 19 utkání a dva góly.

Zatímco Pekhart ještě má naději, že by se k mužstvu mohl vrátit, kvůli koronaviru už jistě přijde o zbylé dva letošní zápasy sparťan David Pavelka, který byl pozitivně testovaný v pondělí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme