Mělo by se to ukazovat ve všech akademiích. Tým je nejdůležitější, říká Martinéz o Ronaldově asistenci

Fotbalisté Portugalska s předstihem ovládli skupinu F na mistrovství Evropy v Německu. Po Češích si totiž poradili i s Turky, i díky ukázkové týmové práci hvězdného Cristiana Ronalda, se kterým se přímo při zápase v Dortmundu chtělo vyfotit hned pět fanoušků.

Video Dortmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Critiano Ronaldo připravil v utkání s Tureckem gól pro spoluhráče Bruna Fernandese

Critiano Ronaldo připravil v utkání s Tureckem gól pro spoluhráče Bruna Fernandese | Foto: Leon Kuegeler | Zdroj: Reuters

Zatímco čeští fotbalisté si v Hamburku po remíze 1:1 s Gruzií boj o postup do osmifinále mistrovství Evropy zkomplikovali, Portugalci mají po dvou kolech jisté první místo ve skupině F i účast v play-off. Po úterním vítězství nad Českem totiž v sobotu v Dortmundu porazili Turecko 3:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co o Cristianu Ronaldovi řekl portugalský trenér Roberto Martinéz

Výsledek vypadá přesvědčivě. Ale statistiky střel i držení míče měly oba týmy vyrovnané. Portugalci byli efektivnější a pomohl jim taky vlastní gól soupeře. Skóre otevřel v prvním poločase Bernardo Silva, pak se nepochopili turečtí stoper Samet Akaydin a golman Altay Bayindir a byla z toho ukázková přihrávka do vlastní sítě.

Spektakulární Ronaldo 

Po změně stran se dost jednoduše trefil i další portugalský záložník Bruno Fernandes. Míč před prázdnou branku mu předložil útočník Cristiano Ronaldo. Mluvil o tom trenér Portugalců Roberto Martinéz.

„Viděli jsme něco spektakulárního. Cristiano je rozený střelec, pak se dostane před gólmana a přihraje. Tohle je příklad, který by se měl ukazovat ve fotbalových akademiích po celém Portugalsku, po celém světě, že tým je ta nejdůležitější věc,“ řekl po utkání Martinéz.

Ronaldo je světová hvězda, se kterou by se snad každý fotbalový fanoušek rád vyfotografoval. Při zápase s Tureckem to vyšlo malému klukovi přímo během utkání. S ním se ještě devětatřicetiletý Portugalec zvěčnil s úsměvem.

Na další fanoušky už tak příjemný nebyl. Toho posledního, pátého v pořadí, dokonce po závěrečném hvidzu lehce odstrčil a do útrob stadionu ho museli doprovodit pořadatelé.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme