Fotbalisté Plzně udolali Hradec Králové 1:0. Tři body Viktorii zařídil Šulc

Fotbalisté Plzně udolali v druhém kole první ligy doma Hradec Králové 1:0. Západočeši navázali na úvodní vítězství v Praze na Dukle a spolu s obhájcem titulu Spartou zůstávají jedinými dvěma týmy v novém ročníku nejvyšší soutěže bez ztráty bodu. Favorit rozhodl v 56. minutě, kdy se z dorážky po vlastní neproměněné penaltě prosadil Pavel Šulc.

Plzeň (Aktualizováno: 22:22 28. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně vyhráli nad Hradcem Králové díky gólu Pavla Šulce 1:0

Fotbalisté Plzně vyhráli nad Hradcem Králové díky gólu Pavla Šulce 1:0 | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Trenér Koubek musel udělat jednu změnu v sestavě oproti utkání na Dukle. Letní posilu Kabonga, který kvůli zranění na předzápasovém tréninku vypadl na několik měsíců ze hry, nahradil v útoku Vydra. V královéhradecké zahajovací jedenáctce nescházel kapitán Kodeš, byť ze zdravotních důvodů nedohrál úvodní kolo. Kvůli zranění hostům chyběli Pilař s Vlkanovou, v útoku dostal šanci jiný bývalý plzeňský útočník Mihálik.

Liberec při domácí premiéře Kováče jen remizoval s Olomoucí. Mareček hattrickem sestřelil Slovácko

Číst článek

Domácí sice měli od úvodu převahu, ale dobře pracující defenziva „Votroků“ je zpočátku nepouštěla do šancí. Západočeši začali výrazněji hrozit až po půlhodině. Vydra se protlačil ze strany k zakončení, dobře vypálil, ale brankář Zadražil vyrazil balon na roh.

Chvíli nato centr domácích z pravé strany nečekaně skončil na horní části břevna. Ve 35. minutě hosty podruhé podržel gólman Zadražil, zblízka jej nepřekonal ani útočník Vašulín, jenž přišel do Plzně v létě z Hradce. Východočeši nedotáhli několik slibných brejků.

Spasitel Šulc

Po změně stran se už Plzeňští prosadili. V 54. minutě Kodeš ve vápně zády k brance zbytečně podkopl Dweha a rozhodčí Hocek nařídil penaltu. Šulc sice z pokutového kopu proti Zadražilovi neuspěl, ale z dorážky už poslal favorita do vedení. Druhý nejlepší střelec minulé ligové sezony navázal na gól po proměněné penaltě na Dukle.

Domácí se pak zatáhli a málem na to doplatili. Juliš v 70. minutě zblízka hlavou poslal balon za Jedličku, ale videorozhodčí v centrále na Brumlovce po kontrole situace pomocí kalibrované čáry usoudili, že při Mihálikově prodloužení stál v těsném ofsajdu a doporučil hlavnímu sudí Hockovi vyrovnávací gól neuznat.

Plzeňští viditelně polevili a v 75. minutě mohli děkovat brankáři Jedličkovi, který zasáhl proti samostatnému úniku v podání Horáka. Domácí pak vítězství udrželi i v dlouhém osmiminutovém nastavení a naplno bodovali popáté z posledních šesti domácích ligových duelů. Hradec prohrál teprve podruhé za posledních sedm utkání nejvyšší soutěže.

Výsledek 2. kola první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

Branka: 56. Šulc. Rozhodčí: Hocek - Ratajová, Kotalík - Všetečka (video). ŽK: Klíma, Spáčil, Matěj Koubek, Horejš (trenér, všichni Hradec). Diváci: 10 117.

Sestavy:

Plzeň: Jedlička - Dweh, Hranáč, Jemelka - Kopic, Kalvach, Červ, Cadu (82. Havel) - Šulc (90.+8 Sojka) - Vašulín (73. Ricardinho), Vydra (82. Jirka). Trenér: Miroslav Koubek.

Hradec: Zadražil - Klíma (83. Matěj Koubek), Čihák, Spáčil - Harazim, Kodeš, Dancák, Horák - Čmelík (60. Náprstek), Juliš (90.+3 Hais) - Mihálik. Trenér: Horejš.

ČTK, lbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme