Fotbalové České Budějovice po dvou kolech mění trenéra, po Lerchovi s Kladrubským je povede Straka

U fotbalistů Českých Budějovic po pouhých dvou kolech prvoligové sezony skončil realizační tým v čele s hlavním trenérem Jiří Lerchem a jeho asistentem Jiřím Kladrubským. Vedení Dynama po sobotní vysoké porážce 0:4 v Praze na Slavii kvůli neuspokojivým výsledkům a hře odvolalo i celý sportovní úsek. Novým koučem Jihočechů se stal František Straka. Českobudějovický klub o tom informoval na svém webu

České Budějovice (Aktualizováno: 13:56 28. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odvolaný trenér Dynama České Budějovice Jiří Lerch

Odvolaný trenér Dynama České Budějovice Jiří Lerch | Foto: Petr Lundák / MAFRA / Profimedia

Lerch s asistenty jsou prvními odvolanými trenéry v nové ligové sezoně. Jihočeši, kteří se v minulém ročníku zachránili mezi elitou až v baráži, mají po dvou kolech nula bodů a skóre 0:6. Vedle sobotní porážky v Edenu před týdnem na úvod sezony doma prohráli s Olomoucí 0:2 a uzavírají neúplnou tabulku.

Dukla porazila Bohemians 1:0, vyhrála v nejvyšší lize poprvé od března 2019. Slávisté deklasovali Budějovice

Číst článek

Straka naposledy působil v Michalovcích, které na jaře dokázal zachránit ve slovenské lize. U týmu přesto skončil. Šestašedesátiletý kouč je českobudějovickým rodákem, Dynamo již trénoval v sezoně 2007/08 a v 25 ligových zápasech měl bilanci sedmi výher i remíz a 11 porážek. Nové svěřence poprvé povede v pondělí.

Bývalý reprezentační obránce trénoval již řadu tuzemských klubů. Naposledy v české lize vedl Karvinou, kde skončil v listopadu 2019. Trénoval mimo jiné obě pražská "S" Spartu i Slavii a v jednom utkání také národní tým. Jako kouč působil Straka rovněž v klubech v Německu, Polsku, Rakousku, Řecku, Egyptě či Austrálii. Je proslulý jako impulzivní trenér a zdatný motivátor. Týmy několikrát dovedl k záchraně, často ale poté předčasně skončil.

Trenérská změna je prvním výrazným krokem nového vedení Dynama. Jihočeský klub, který měl v minulých měsících finanční problémy, těsně před začátkem sezony změnil majitele. Dosavadní vlastník Vladimír Koubek jej prodal Daliboru Jirkovi. V představenstvu vedle něj zasedli Emil Kristek s Lubomírem Skálou.

Lerch s Kladrubským jsou stejně jako Straka českobudějovickými rodáky a odchovanci. Mužstvo oficiálně převzali před posledním kolem podzimní části minulé sezony poté, co krátce po sobě skončili Tomáš Zápotočný a Marek Nikl. Tehdejší dosavadní asistenti Lerch s Kladrubským pak u mužstva zůstali i pro jaro a ve vítězné baráži proti Táborsku ho zachránili v lize. Vedle nich nyní Dynamo opouštějí i zbylí členové realizačního týmu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme