Liberec při domácí premiéře Kováče jen remizoval s Olomoucí. Mareček hattrickem sestřelil Slovácko

Fotbalisté Liberce v utkání 2. ligového kola remizovali s Olomoucí 1:1. Oba soupeři tak mají na úvod sezony shodný zisk čtyř bodů. V prvním poločase otevřel skóre domácí ghanský útočník Benjamin Nyarko, po přestávce vyrovnal Filip Zorvan z penalty. Mladá Boleslav porazila 3:0 Slovácko díky hattricku Daniela Marečka. Brazilský útočník Ewerton rozhodl o vítězství Ostravy 1:0 proti Jablonci.

Liberec (Aktualizováno: 20:04 28. 7. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladoboleslavský Daniel Mareček slaví se spoluhráči vstřelenou branku. Proti Slovácku zaznamenal hattrick

Mladoboleslavský Daniel Mareček slaví se spoluhráči vstřelenou branku. Proti Slovácku zaznamenal hattrick | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

První vážnější střelu si v zápase Liberce proti Olomouci připsal Višinský a dal signál ke zvýšené aktivitě Slovanu. Po dlouhém autu Mikuly zakončil Nyarko, po dalších zmatcích v obraně Sigmy se Mikula s Tuptou nedohodli, kdo bude dorážet do poloprázdné brány. Po kombinaci se o první střelu na bránu postaral liberecký Hlavatý.

Změnu skóre přinesla až ve 37. minutě africká spolupráce. Ghali přesným centrem z levé strany našel přesně hlavu Nyarka, který se proletěl vzduchem a otevřel si svůj gólový účet v české lize.

Po krásné kolmé přihrávce za obranu od Hlavatého se trefil také Ghali, druhý gól domácích však kvůli ofsajdu neplatil. Před poločasem měli šanci také Hanáci, Kliment, který minulý týden zařídil proti Českým Budějovicím obě branky Sigmy, zamířil nůžkami vedle.

Právě zkušený útočník čtvrt hodiny po přestávce vybojoval penaltu. Kliment předskočil Hlavatého, který jej fauloval a rozhodčí Berka hned nařídil pokutový kop. Zorvan ho proměnil a vyrovnal. Po dvou asistencích v úvodním kole v Českých Budějovicích si připsal šestý ligový gól.

Druhý poločas moc zajímavých situací nenabídl, došlo na ně až v nastavení. Nejprve se míč odrazil k libereckému Plechatému, jenž z voleje trefil tyč. Na druhé straně se střídající Fiala zbavil Koželuha a zamířil pod břevno. Bačkovský se vytáhl a prsty vytěsnil míč nad bránu.

Hattrick Marečka

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve druhém kole nejvyšší soutěže porazili doma 3:0 Slovácko a připsali si první body v nové sezoně. Středočechům zařídil vítězství premiérovým hattrickem v lize záložník Daniel Mareček. Středočeši se vítězně naladili na čtvrteční odvetu druhého předkola Konferenční ligy proti litevskému Transinvestu, na jehož hřišti budou hájit náskok 2:0 z domácího duelu.

Hosté zahrozili poprvé v šesté minutě, kdy Doski překvapivě snadno proběhl středem hřiště a křižnou střelou donutil Trmala k zákroku. Skóre ale otevřel o pět minut později soupeř. Mareček skluzem vybojoval míč, který se k němu po kombinaci přes Ladru a přihrávajícího Kušeje vrátil až před odkrytou bránu.

Mareček navíc v nastavení přidal další zásah a proti svému bývalému klubu navázal na dvě branky z venkovního duelu v minulé sezoně. Šestadvacetiletý záložník si tentokrát naběhl před bránu na Kostkovu přihrávku a zblízka zakončil.

 Jen 21 sekund po začátku druhého poločasu mu připravil míč znovu Kušej a Mareček z velkého úhlu prostřelil překvapeného Heču. Sparťanský odchovanec má po neděli na kontě 16 ligových tref v 93 zápasech nejvyšší soutěže.

Slovácko v minulé ligové sezoně uspělo v Mladé Boleslavi dvakrát 1:0, nyní se ale prosadit nedokázalo a v novém ročníku stále čeká na gól. Nezměnil to ani v 58. minutě Blahút, jehož pokus zblízka Trmal vyrazil. Bývalý brankář Slovácka si v součtu s utkáním proti Transinvestu připsal druhé čisté konto během čtyř dnů.

V 74. minutě byl blízko prvnímu ligovému gólu domácí stoper Král, jeho hlavička proletěla těsně kolem vzdálenější tyče. Závěr se hlavně dohrával, a tak si Mladá Boleslav s přehledem pohlídala první domácí ligovou výhru nad Slováckem po šesti zápasech.

Výsledky 2. kola první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)

Branky: 37. Nyarko - 63. Zorvan z pen. Rozhodčí: Berka - Vlček, Cichra - Volek (video). ŽK: Letenay - Kliment. Diváci: 3640.

Sestavy:

Liberec: Bačkovský - Plechatý, Ševínský, Mikula (71. Kayondo) - Koželuh, Icha, Hlavatý, Ghali (66. Preisler) - Višinský (71. Zyba), Tupta (66. Frýdek) - Nyarko (58. Letenay). Trenér: Kováč.

Olomouc: Koutný - Hadaš, Pokorný, Dohnálek, Sláma - Breite (74. Langer), Spáčil - Navrátil (74. Mikulenka), Zorvan (81. Dele), Šíp (46. Fiala) - Kliment (81. Juliš). Trenér: Janotka.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)

Branky: 11., 45.+1 a 46. Mareček. Rozhodčí: Černý - Podaný, Dresler - Orel (video). ŽK: Stránský, Buryán - Trávník, Petržela. Diváci: 3373.

Sestavy:

M. Boleslav: Trmal - Kostka, Král, Králik, Fulnek - Vydra, Langhamer (85. Donát) - Stránský (62. Buryán), Mareček (73. Mašek), Kušej (73. John) - Ladra (62. Vojta). Trenér: Holoubek.

Slovácko: Heča - Reinberk (57. Ndefe), Vaško, Hofmann, Doski - Trávník - Blahút (80. Cicilia), Havlík, Kohút (80. Kim Sung-pin), Sinjavskij (57. Petržela) - Azevedo (57. Vecheta). Trenér: West.

Baník Ostrava - FK Jablonec 1:0 (0:0)

Branka: 53. Ewerton. Rozhodčí: Rouček - Caletka, Matoušek - Machálek (video). ŽK: Adediran, Uchenna - Polidar, Čech (asistent trenéra). Diváci: 7912.

Sestavy:

Ostrava: Markovič - Uchenna, Chaluš, Pojezný - Rusnák (70. Buchta), Boula, Šín (90. Grygar), Rigo (46. Klíma), Holzer - Tanko (46. Prekop), Adediran (46. Ewerton). Trenér: Hapal.

Jablonec: Hanuš - Martinec (84. Nardini), Tekijaški, Cedidla - Čanturišvili, Beran, Nebyla, Polidar (74. Kanakimana) - Alégué (58. Souček), Hollý (58. Fortelný) - Schánělec (74. Velich). Trenér: Kozel.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme