Trenéru Strakovi premiéra na lavičce Českých Budějovic nevyšla. Dynamo podlehlo Pardubicím 1:3

Fotbalisté Českých Budějovic ve 3. kole první ligy překvapivě prohráli doma s Pardubicemi 1:3 a nevyšla jim obnovená premiéra pod novým trenérem Františkem Strakou. Východočeši rozhodli už během úvodních 23 minut. Nejprve si dal vlastní gól domácí obránce Nicolas Keckeisen a poté se trefili Jan Kalabiška s Vojtěchem Patrákem. Po změně stran snížil Vincent Trummer, ale více zdramatizovat duel už Dynamo navzdory velkému tlaku nedokázalo.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Pardubic se radují z gólu v zápase proti Českým Budějovicím

Fotbalisté Pardubic se radují z gólu v zápase proti Českým Budějovicím | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Jihočeši ani ve třetím kole nebodovali a zůstávají na posledním místě tabulky o skóre za Teplicemi. Pardubičtí poprvé v sezoně bodovali a posunuli se na devátou příčku. Nad Dynamem v nejvyšší soutěži zvítězili potřetí z posledních čtyř zápasů.

Hradec Králové i v oslabení dokonal obrat proti Mladé Boleslavi a slaví druhé vítězství v sezoně

Číst článek

Straka, který v týdnu nahradil odvolaného trenéra Lercha a do české lize se vrátil po téměř pěti letech, dal hned v obnovené premiéře na lavičce Jihočechů šanci nové brankářské posile Fendrichovi. Akvizice z Jablonce ale prožila s novými spoluhráči hororový vstup do zápasu.

Domácí v úvodu ještě přežili první varování, když v dobré příležitosti hlavičkoval volný Noslin, čerstvá pardubická posila, nepřesně. V 10. minutě však už hosté vedli. Po centru od Kalabišky se v pokutovém území položil do míče bránící Keckeisen a v pádu hlavou nechtěně překonal vlastního gólmana.

Než se Dynamo stačilo probrat, už prohrávalo 0:2. V 18. minutě nacentroval Zlatohlávek na Kalabišku a ten pohodlně překonal Fendricha. Letní posila ze Slovácka skórovala podruhé z dosavadních tří kol. Povedený úvod Východočechů pak ve 23. minutě podtrhl Patrák, který se uvolil a zvýšil už na rozdíl tří gólů.

Po změně stran se hrálo jen na jednu branku a Dynamo brzy snížilo. V 58. minutě nacentroval do pokutového území Šigut, míč se odrazil k Trummerovi a ten jej poslal do sítě. Rakouský obránce zaznamenal první branku Jihočechů v ligové sezoně, na gól tak už v soutěži čeká jen Slovácko.

Jihočeši po snížení výrazně ožili a byli jednoznačně lepším týmem. Velkou šanci měl v 63. minutě Tranziska, jehož pokus zblízka vyrazil brankář Budinský. Německý útočník se neprosadil ani v 75. minutě, kdy vypálil do břevna.

Domácí se vzápětí marně dožadovali penalty poté, co míč v pokutovém území zasáhl Tischlera do horní části ruky. Sudí Petřík k velké nevoli Dynama nenařídil pokutový kop ani po konzultaci s videorozhodčím.

Jihočeši byli až do závěru nebezpeční, na rohové kopy zvítězili drtivě 11:1 a měli o téměř gól a půl vyšší statistiku očekávaných branek. Pardubičtí se však s vypětím sil už ubránili, v další velké šanci Suchan trefil pouze spoluhráče.

3. kolo první fotbalové ligy:

Dynamo České Budějovice - FK Pardubice 1:3 (0:3)

Branky: 58. Trummer - 10. vlastní Keckeisen, 18. Kalabiška, 23. Patrák. Rozhodčí: Petřík - Machač, Volf - Adámková (video). ŽK: Kotula, Hubínek - Noslin, Zlatohlávek, Tischler, Vacek. Diváci: 3612.

Sestavy:

Č. Budějovice: Fendrich - Kotula (46. Tranziska), Havel, Keckeisen (37. Čoudek), Trummer - Hubínek - Šigut (81. Hora), Suchan, Zíka (55. Ogiomade), Martin (55. Čermák) - Ondrášek. Trenér: Straka.

Pardubice: Budinský - Surzyn, Noslin (65. Vacek), Jindra, Kalabiška - Solil, Polyák - Leipold (60. Tischler), Zlatohlávek (78. Míšek), Patrák (60. Sychra) - Huf (65. Yahaya). Trenér: Saňák.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme