Plzeň posiluje útočné řady, z Hradce Králové přichází Vlkanova. Přestupovou částku kluby neuvedly

Fotbalisty Plzně posílil ofenzivní záložník Adam Vlkanova. Sedmadvacetiletý reprezentant přichází z Hradce Králové, kam naopak odchází hostovat Filip Čihák a Matěj Trusa. Vlkanova v západočeském klubu podepsal smlouvu na tři roky, informovalo vedení Viktorie na internetových stránkách.

Plzeň (Aktualizováno: 12:53 31. 8. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Vlkanova

Adam Vlkanova | Foto: FC Viktoria Plzeň

Přestupovou částku se Hradec a Plzeň rozhodly nezveřejnit. Podle odhadů médií by Východočeši za svou oporu a kapitána mohli od Viktorie inkasovat 10 až 15 milionů korun. O Vlkanovu se v létě zajímala i pražská Slavia, kluby se ale nakonec nedohodly.

Z Bayernu jde hrůza, ale na na bránění světových hvězd se těšíme, říká po losu Ligy mistrů Horváth

Číst článek

O odchodu Vlkanovy z Hradce se spekulovalo prakticky celé léto. Ofenzivní univerzál nakonec zamířil do Plzně, s kterou ho čeká skupina Ligy mistrů, kam Viktoria prošla z kvalifikace.

„Jsem nadšený, že to vyšlo a můžu se ve své kariéře posunout o krok dál. Co je víc než přijít do klubu, který teď vyhrál titul a ještě se dostal do Ligy mistrů. Je to nádhera a já moc doufám, že budu platný pro tým,“ uvedl Vlkanova.

Západočeši si od nové ofenzivní posily hodně slibují. „Přesvědčil nás svými výkony. Přeji mu, aby na ně navázal a stal se důležitým členem týmu, předpoklady pro to určitě má,“ řekl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

„Je to hráč, který si drží dlouhodobě vysokou výkonnost, je produktivní a navíc využitelný hned na třech postech v ofenzivě. Svými výkony si vysloužil i pozvánku do národního týmu a nyní zkvalitní i naši ofenzivu,“ pochvaloval si trenér Viktorie Michal Bílek.

Vlkanova je odchovancem Hradce Králové, kde strávil většinu dosavadní kariéry. V lize zatím odehrál 54 zápasů a vstřelil 10 branek.

Zazářil především v minulém ročníku nejvyšší soutěže, v němž si připsal osm gólů a asistencí a výrazně pomohl „Votrokům“ coby nováčkovi k nečekanému šestému místu. Vysloužil si pozvánku do reprezentace a v červnu v Portugalsku si připsal premiérový start za národní A-tým.

Zájem ze Slavie

V průběhu nadstavbové části minulé sezony se Vlkanova s dnes již bývalým spoluhráčem obráncem Janem Mejdrem, který později přestoupil do Sparty, během utkání se Slováckem pohybovali ve VIP prostorách stadionu Slavie v Edenu.

Za pár dní přitom Hradec čekal zápas s hlavním konkurentem Pražanů v boji o titul Plzní. Vlkanova pak i kvůli zranění už ve zbytku ročníku nenastoupil, očekávaný přestup do Edenu se ale nakonec nezrodil.

V rámci celé transakce získali Východočeši na hostování z Plzně hned dvojici hráčů, která neměla ve Viktorii pevné místo v sestavě. V Hradci budou nově působit třiadvacetiletý stoper Čihák a jednadvacetiletý slovenský ofenzivní univerzál Trusa.

„Transferovou částku nechci komentovat, ale je pro nás důležité, že součástí přestupu je také příchod dvou kvalitních hráčů, o které jsme měli zájem již v letním okně. Věřím, že náš tým zkvalitní,“ uvedl sportovní ředitel „votroků“ Jiří Sabou.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme