Fotbalista Rozehnal končí kariéru. Byl členem úspěšné generace, která získala bronz na Euru 2004

Bývalý fotbalový reprezentant David Rozehnal končí profesionální kariéru. Z rodinných důvodů rozvázal smlouvu s belgickým Ostende, a přestože o jeho služby měla zájem Sigma Olomouc, nebude pokračovat ani v domácí soutěži. O jeho rozhodnutí informovala Mladá fronta DNES.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý fotbalový reprezentant David Rozehnal.

Bývalý fotbalový reprezentant David Rozehnal. | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Je čas ukončit kariéru. Nemyslím, že bych se ještě vrátil. Teď se soustředím na rodinu,“ řekl listu sedmatřicetiletý obránce, který získal s českou reprezentací bronz na mistrovství Evropy v roce 2004 a s jednadvacítkou vyhrál evropský šampionát o dva roky dříve.

Po patnáctiletém působení v zahraničí bude hrát I.B třídu za Kožušany, za které nastupuje jeho bratr. „Chtěl jsem hrát a trošičku se odreagovat od starostí,“ uvedl Rozehnal.

Bývalý hráč Olomouce nastupoval za Bruggy, Paris St. Germain, Newcastle, Lazio Řím, Hamburk, Lille a naposledy Ostende. Ve sbírce má tituly ve francouzské a belgické lize, v obou zemích vyhrál i pohár, což se mu povedlo také v Itálii. Za reprezentaci odehrál v letech 2004 až 2009 rovných 60 zápasů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme